Neobvyklé použití ústní vody

 Ostatní 
04. září 2017 13:50 / Bronislava Silná
  0
📷
1 fotografie v galerii
Ústní voda poslouží i jako čistidlo a leštidlo. Shutterstock
Známá ústní voda Listerine je pořádný dryák. Lze ji ale využít pro mnoho jiných účelů, než stojí v návodu. Máme několik zajímavých tipů.

Listerine zabíjí bakterie nejen v ústech

Využití dezinfekčních schopností Listerinu se nemusí omezit jen na ústní dutinu. Pokud budete potřebovat nouzově řešit chybějící deodorant na své podpaží, můžete na kousek vaty dát ústní vodu a potřít. Jinou možností je přidat Listerine do vody ke koupeli nohou. Zbavíte se nejen záchachu, ale pomůže také proti plísňovým onemocněním. Listerine ale působí také proti svědění štípanců od hmyzu. Poradí si i s úporným akné. Opět se doporučuje na kousek vaty či tampónek dát pár kapek a na noc potřít postižená místa. Vyzkoušejte raději nejprve na jednom místě, protože některé typy pokožky mohou reagovat podrážděním.

Listerine jako čistidlo a bojovník proti zápachu

Tuto ústní vodu můžete použít i jako výkonný čistič toalety. Zbavíte se zápachu a dodáte míse vysoký lesk. Pokud se vám nezdá váš zubní kartáček a máte dojem, že se jen hemží bakteriemi, můžete ho na půl hodinky ponořit do Listerinu. Další zajímavou možností využití je v boji se zápachem odpadkového koše. Dejte na úplné dno ubrousek napuštěný Listerinem a zjistíte, že váš koš již nepáchne.

Listerine proti lupům

Listerine se dříve používal jako prostředek proti lupům. Tak samozřejmě stále funguje. Stačí tampónkem potřít místa hlavy u kořínků vlasů a nechat působit asi deset minut. Vlasy si potom samozřejmě umyjte klasickým šampónem.

Další možnosti

Ústní vodu můžete použít i k boji proti blechám u pejsků a kočiček. Stačí lehce vetřít kolem krku. Listerine kupodivu působí i jako leštidlo na obrazovky a monitory. Nemusíte kupovat specializované přípravky. Dejte do spreje tuto ústní vodu a budete mile překvapeni.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008