Jak se líčit pod brýle

 Krása 
13. září 2017 18:46 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pod brýle noste tlumené líčení, rozjasňující stíny a výraznou řasenku Shutterstock
Nosíte dioptrické brýle a nevíte si rady s tím, jak správně nalíčit oči, aby váš pohled vynikl? Není to nic těžkého!

Pokud nosíte brýle, je velmi důležité zbavit se jakýchkoli stínů pod očima, protože pod rámečky brýlí mohou působit intenzivnější. Tady je pár zásad, se kterými v líčení nešlápnete vedle. 

V hlavní roli: oční vada

To, jak se budete líčit, ovlivňuje ve velké míře vaše oční vada. Pokud vidíte špatně do dálky, skla brýlí oči opticky zmenšují. Proto nezapomínejte horní víčko obtáhnout tmavými linkami a naneste na něj hodně světlé stíny, nebojte se bílé nebo béžové, perleťové. Nemusíte se bát zvýraznit i obočí, zejména pokud jdete na párty nebo večírek. Řasenku nanášejte na horní víčka, klidně ve více vrstvách, na spodní řasy stačí jedna vrstva. Řasenka by se neměla dotýkat čoček. Celoobrubové brýle oči ještě více zmenšují, proto je nikdy navíc nerámujte tmavou tužkou na oči.

Jestliže jste dalekozraká, tudíž vidíte špatně na blízko, skla naopak oči zvětšují. Proto byste se měla vyhnout bílým očním linkám a můžete volit tmavší tóny stínů. Rozjasňovač raději nechte v kosmetické taštičce. I při líčení pod brýle platí zásada, že byste se měla řídit odstínem své pleti. 

Důležitou roli hraje i obočí, které by se nemělo skrývat za horními okraji obrouček. Právě obočí totiž dává obličeji ucelený vzhled, projevujete díky němu nadšení nebo naopak starost. Proč ho tedy schovávat? Výškou brýlí byste se tedy měla řídit už při samotném vytrhávání obočí. Nebojte se ho lehce zvýraznit tužkou nebo řasenkouna obočí.

Jak postupovat při líčení očí

Stíny vybírejte vždycky tak, aby se barevně hodily k obroučkám brýlí. Máte-li výrazně červené brýle, tyrkysové oční stíny asi nebudou to pravé ořechové. Líčit začínáme podkladovým stínem na pohyblivé víčko. Pod obočí a do vnitřních koutků naneseme rozjasňovač.

Abyste docílila tzv. "hlubšího pohledu" naneste do očního záhybu tmavší stín. Oči opticky zvětšíme, když na spodní víčko (ale až za řasy) naneseme bílou rozjasňující tužku. Naposledy nanášíme hlavní barevný odstín a řasenku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod