Selfie střídá plandid

 Ostatní 
19. září 2017 20:19 / Marie Popelková
  20
📷
1 fotografie v galerii
Selfie je out. Teď se fotí plandid. Shutterstock
Zvedněte ruku ti, kteří nemají v mobilu ani jedno „selfíčko“. No, možná se vás pár našlo, ale určitě vás není mnoho.

Trend selfie ovládá sociální sítě už nějaký ten rok. Ale pozor, konečně je tu něco nového! Přichází éra plandid, která je celá o přirozenosti. Alespoň zdánlivé. Slovo plandind vzniklo spojením slov „planned“ plánovaný a „candid“ přirozený – výsledná fotka má tudíž působit jako momentka, i když na ní pózujete.

Slovíčko plandid je v americkém slovníku už od roku 2010. Vysvětlují ho tu jako snímek, který je focen záměrně, ale má vypadat zcela nenuceně a jako by byl zachycen v momentu, o kterém focený neví. 

Základní pravidlo plandid fotek je pohled kamkoliv jinam, jen ne do foťáku. O tom, že vás někdo fotí, přeci nevíte. I kdybyste už předtím nafotili dalších 64 pokusů.

Plandid sluší každému

Zato na fotkách ve stylu plandid vypadá dobře každý! A jak vytvořit tuto super trendovou fotku? Úplně jednoduše! Stačí vybrat hezké místo a pak už jen lehce sklopit zrak, hlavu stočit doleva či doprava (krásně tím protáhnete linii krku) a tvářit se, jako byste byli něčím zaujatí na zemi či na objektu, na který hledíte (a je úplně jedno, že vlastně hledíte jak se říká doblba). Stejně tak můžete vyzkoušet hluboký pohled za kameru, tzv. pohled do dáli. Tato varianta vypadá nejlépe při západu slunce, kdy vám na tvář dopadá měkké světlo.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve