Potěšte své děti i jejich imunitu. Vyrobte jim zdravé zázvorové bonbony

 Děti 
10. října 2017 15:03 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zázvorové bonbony pomohou při chřipce i nachlazení Shutterstock
Nemůžete do dětí dostat žádné vitaminy a bojíte se, že v zimě chytnou každou chřipku? Mandarinky jim nevoní, rakytníkový čaj nevypijí a při jakémkoliv vašem dalším pokusu o zdravou a vitaminy nabitou svačinu protestují? Udělejte jim zdravé bonbony!

Zázračný zázvor

Kořen zázvoru lékařského je považován za jednu z nejoblíbenějších rostlin podzimu a zimy. Mnoho dospělých si z něj vaří v zimním období léčivý čaj pro podporu imunity, ale léčí s ním rovněž už rozběhlé nachlazení a chřipky. Děti se však někdy naší snaze o podporu jejich zdraví postaví a tento aromatický a chuťově výrazný čaj odmítají. Možná právě kvůli jeho někdy až ostré chuti, možná proto, že jim dokola opakujeme, že je to „zdravé“.

Přitom má tolik úžasných schopností. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, pomáhá při rýmě a chřipce, stimuluje krevní oběh, takže dokonale zahřeje organismus. Při konzumaci většího množství může způsobit pálení žáhy a bušení srdce, ale v malém množství je zcela neškodný i pro děti.

Zázvorové bonbony

Léčivé a zároveň lahodné zázvorové bonbony budou vašim dětem chutnat, takže je do nich dostanete bez problémů. Pomohou jak při nachlazení, chřipce a kašli, ale skvěle zafungují i jako prevence. Připravit je můžete jak z mletého sušeného zázvoru, tak z čerstvého.

Budete potřebovat:

  • půl hrníčku vody
  • 1 hrníček cukru (lepší je třtinový)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • šťáva z poloviny citronu
  • špetka mletého hřebíčku
  • 2 lžičky medu
  • moučkový cukr na obalení

V kastrůlku smíchejte vodu, cukr, citronovou šťávu, hřebíček a zázvor. Přiveďte k varu a nechte probublávat něco málo přes čtvrt hodiny. Občas promíchejte. Jakmile směs získá tmavě hnědou barvu a zhoustne, zkuste trochu směsi lžičkou kápnout do vody. Pokud se směs nerozteče, ale zůstane tuhá, přidejte do kastrůlku med a odstavte ze sporáku.

Připravte si plech s pečícím papírem a lžičkou kapejte budoucí bonbony jeden vedle druhého. Nechte dvě hodiny ztuhnout a poté obalte v moučkovém cukru, aby se vám v dóze nelepily k sobě.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve