Trpíte nespavostí? Nebo toužíte po zklidnění po náročném dni? Máme pro vás skvělý tip!

 Zdraví 
10. října 2017 07:19 / Ema Maxová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Nedostatek spánku je ubíjející  Shutterstock
Moderní společnost trápí epidemie nespavosti. Poruchou spánku trpí odhadem půldruhého miliónu obyvatel ČR. Nedostatek spánku je ubíjející a demoralizující. Bez hlubokého a osvěžujícího spánku se nedá žít. A i když nám medicína nabízí celou řadu řešení a léků, situace se stále zhoršuje.

Pokud i vy trpíte nespavostí nebo jen toužíte po zklidnění po náročném dni, máme pro vás inovativní a moderní řešení bez vedlejších účinků.

Sprej, který vám pomůže rovnou do snů

Sprej Malbucare NASPANÍ je malým, ale inovativním příspěvkem lékárníka jak do složení, tak do způsobu aplikace pro nespavce nebo pro ty, kteří touží večer po výrazném zklidnění. Proč od lékárníka, protože vždy v minulosti to byli právně lékárníci, kteří posouvali znalosti o využití přírodních zdrojů pro zdraví člověka.

Přesto, že umíme velmi dobře „medicínsky“ popsat architekturu spánku, trochu zapomínáme, že nás příroda a evoluce vybavila celou řadou přírodních materiálů, které přímou nebo nepřímou cestou zasahují do komplikovaného schématu dobrého spánku. Sprej NASPANÍ v sobě kombinuje 4 látky rostlinného původu s novými poznatky vycházejících z jejich složení, vlastností a účinků.

Chmelové pryskyřice obsahují celou řadu cenných látek s širokým spektrem účinků. A protože vaříme z chmele hlavně pivo, což je dobře, ale trochu se vytrácí ten hlavní přínos a potenciál.  Účinky z důvodů legislativy uvádět nemůžeme, ale alfa-kyseliny a xanthohumoly jsou hlavními nositeli námi hledaných vlastností.

Chmelový extrakt, který v NASPANÍ používáme je velmi specifický. Jedná se o jednu z mála světových variant odrůdy s vysokým podílem žádoucích alfa-kyseliny (až 20%) a xanthohumolů. Varianta má i harmonickou příchuť (citrus, víno, koření), proto ji nemusíme dále upravovat. 

Heřmánek pravý je zdrojem celého orchestru látek sesquiterpenů, flavonoidů a polyacetylenů. Některé z nich navozují žádoucí zklidnění. Náš heřmánek je pravý a látky získáváme čistou macerací jako za starých časů. 

L-theanin - aminokyselina produkovaná pouze zelenými listy čajovníku. Podávání theaninu vede k navození hluboké relaxace a zklidnění. 

Safranal z koření blizen šafránu setého. Safranal je silný antioxidant s relaxačními vlastnostmi.

Proč právě sprej?

Sprej je moderní způsob podávání výživy přes sliznici úst. Ústa jsou evoluční branou do organismu. Umožňují nejenom první kontakt s jídlem, senzorické vyhodnocení, mechanické zpracování, ale především efektivní a rychlé vstřebávání různorodých látek obsažených v potravě. Jemné a bohaté cévní zásobení sliznice a podjazykových oblastí, sliny a mikrobiální flóra tvoří perfektní nástroj jednoduchého a rychlého způsobu podání. Požadované látky se snadno a rychle dostanou do systémového oběhu včetně toho, že napoprvé uniknou „čistícímu“ účinku po prvním průchodu játry.

Nástup účinku nebo přísun látek nastává téměř okamžitě, nebo do několika málo minut, a dá se tak snadno plánovat. Látky rozpustné v tucích se přes sliznici úst vstřebávají snáze než jiné látky. Tady záleží na vlastnostech podávané látky nebo velikosti molekuly. Vstřebávání přes sliznici se dá celkem snadno zesílit změnou technologického zpracování.

V této souvislosti je důležité si uvědomit, že podstatná část populace trpní nespecifickými záněty střeva, gastritidou nebo refluxem a mají tak velmi často nevědomě sníženou kapacitu vstřebávání a dostupnosti naprosto základních živin, vitaminů, minerálů a dalších nezbytných látek. Typickým příkladem je chudokrevnost z nedostatku železa u žen. A tady se sliznice úst cíleně nabízí jako náhradní zdroj a možnost jeho podání bez častých nepříjemných komplikací jako je zácpa nebo bolesti břicha.

Začněte používat ústa nejenom k ochutnávání, ale i ku prospěchu svého zdraví nebo výkonnosti. Díky svému provedení můžete mít sprej neustále po ruce, doma, v práci, při sportu nebo na cestách. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47