Existuje mnoho druhů make-upu, vyberte ten správný pro vaši pleť

 Krása 
31. října 2017 07:54 / Marie Popelková
  0
📷
2 fotografie v galerii
Make-up umí nejen potlačit drobné nedokonalosti pleti, ale v zimě i chrání pokožku. Shutterstock
Z množství druhů make-upu je potřeba si vybrat takový, který bude ladit s vaším typem pleti, ale také s ročním obdobím, během kterého ho bude nosit.

Existuje mnoho druhů make-upu a každý je vhodný na jiný typ pleti. Je tedy důležité správně vybírat a jako doporučení bychom vám poradili odzkoušet si make-up pomocí vzorků. 

Přehled make-upů:

Tekutý

Je nejčastěji používaným make upem díky lehké aplikaci a nanášení. Existují různé druhy tekutých make upů vhodných pro různé typy pleti. Pro suchou pleť je vhodnější make up, jehož základní složkou je olej. Naopak pro smíšenou a mastnou pleť se více hodí make-up na vodní bázi.

Matující make-up

Je ideální pro mastnou nebo smíšenou pleť, po vstřebání se změní v jemný pudr a zmatní nežádoucí lesklá místa, aniž by však pleť vysušoval. Po jeho aplikaci proto většinou již není třeba nanášet pudr. 

Liftingový

Je vhodný pro starší pleť, protože vypíná pokožku a vyhlazuje vrásky. Pleť tak působí mladším a svěžím dojmem. Make-up s liftingovými účinky pokožku opticky rozzáří a zpevní.

V tyčince

Tento druh make-upu je vhodnější spíše jako korektor. Jeho vlastnostmi docílíte extra krytí a sjednocení, čímž make-upový filtr je výraznější a hodí se teedy více jako večení líčení či na focení.

Krémový

Jsou velmi těžké a taky mastné pro většinu typů pleti. Proto se hodí jedině na suchou pleť. Vytváří silnější filtr, jsou výborně krycí.


Hydratační

Je vhodný pro každý typ pleti, zvláště v zimním období, kdy je citlivá pokožka obličeje zatěžována vnějšími vlivy jako je mráz či naopak suché prostředí vytápěných místností. Hydratační make-up zvlhčuje a dodává pečující složky.

Pudrový

Pudrový make-up se hodí především pro majitelky krásné pleti, které se nemusejí moc líčit. Tento druh make-upu pleť spíše sjednotí než že by byl krycí. Vhodný spíše pro mastnou pleť.

Pěnový

Něco mezi tekutým a krémovým make-upem. Tenhle druh je jemný, nadýchaný a příjemně se s ním pracuje. Navíc vyhovuje všem typům pleti. Zcela ideální je pro starší pleť.

Minerální

Minerální make-upy jsou vyráběny z minerálů, které vytvářejí make-up lehkým a šetrným a pleť nechávají dýchat. Jsou lehké a šetrné, pleť nechají dýchat, ale většinou méně kryjí. Hodí se pro všechny typy a mají většinou formu sypkého pudru, někdy i tekutého make-upu.

Voděodolný

Najdete jej v nejrůznějších podobách, ale stejně jako u jiných voděodolných líčidel je třeba pro jeho odstranění speciálních odličovacích prostředků. Zajistí dokonalý vzhled nejen na horách, při slavnostních příležitostech, ale i při koupání.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47