Nudíte se v manželství? Tipy, jak zaručeně oživíte svůj vztah

 Vztahy 
06. listopadu 2017 10:22 / Monika Thomsonová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Zkuste spolu někdy jen tak lenošit Shutterstock
Stereotyp, zvyk, zajeté koleje. To jsou nevyhnutelné prvky dlouholetých partnerských svazků. Na jednu stranu určitě přínosné. Odráží se v nich sounáležitost, opora a jistota, kterou pevný vztah potřebuje. Na druhou stranu se nám ale občas zasteskne po něčem novém a vzrušujícím.

Za takové pocity se nemusíte stydět ani se jich bát. Po letech soužití je to naprosto přirozené a neznamená to, že byste svého muže neměla ráda.

Nabourejte stereotyp

Každý pátek vaříte k večeři stejné jídlo. Letní víkendy trávíte na chatě. K Vánocům dostáváte vy parfém a on knihu a ponožky. Pro někoho hezká tradice, pro někoho už nuda. Nabourejte stereotyp tím, že vyzkoušíte něco zcela nového. Vyrazte si společně na jógu nebo do bazénu, naučte se vařit exotické pokrmy. Zkrátka zkuste něco nového, co vás bude bavit oba. Nejlepší pro posílení vzájemného pouta jsou sdílené zážitky, a pokud chcete vztah okořenit, stačí zvolit ty opravdu netradiční.

Jako za mlada

Vzpomeňte si na to, co jste si nejvíce užívali v minulosti. Zapomeňte na předsudky a řeči typu „na to už jsem moc stará“ a vraťte se zpátky v čase.

Zajděte na koncert oblíbené rockové kapely, celý den se válejte u televize nebo vyrazte na „piknik“ jen s dekou a láhví vína. Chovejte se alespoň na chvíli bezstarostně a nezodpovědně, nestačíte se divit, jak je to pro vztah osvěžující.

Hodina bez televize a internetu

Stačí si každý den navečer dát „černou hodinku“ nebo dvě. Zjistíte, kolik času vám bezcílné brouzdání po internetu nebo sledování televize sebere. Času, který můžete společně vyplnit mnohem přínosnějšími aktivitami. S pravidelným odpojením byste ale měli oba souhlasit na sto procent. Není nic horšího, než naštvaný muž, kterého nutíte si místo sledování fotbalového zápasu povídat. Co o vašem vztahu vypovídá, zda se držíte za ruce, se dočtete v našem dalším článku. Pokud na to ale dobrovolně přistoupí, vaše společné večery mohou dostat nový rozměr.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008