Krásná pokožka i posílený imunitní systém. Studená sprcha dokáže zázraky

 Zdraví 
11. listopadu 2017 07:26 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zkuste pod studenou vodou vydržet několik minut Internet
Těšíte se, až na sebe po příchodu domů z mrazivého počasí pustíte teplou vodu? Zkuste kohoutek otočit na druhou stranu a pocítíte blahodárné účinky. Posílíte si imunitu i metabolismus.

Pravidelným ledovým rituálem docílíte mnoha změn. V první řadě můžete z hlavy pustit obavu z častého nachlazení, protože odměnou bude posílení imunitního systému. Při sprše je totiž tělo vystaveno chladu a snaží se zahřát. Tím pádem se zvýší metabolismus a v reakci na to dochází k aktivaci imunitního systému a ke tvorbě bílých krvinek. Chřipky či nachlazení vás už jen tak nezmůžou.

Změnu můžete vidět i na vzhledu, přesněji na pleti a vlasech. Teplo a teplá voda jim nedělá dobrotu, protože je vysušuje. Studená voda působí opačně. Póry se stáhnou, čímž se zabraňuje jejich ucpání, vzniku akné a kožních problémů. Podobný pozitivní efekt se týká i vlasů - zatažením drobných pórů na pokožce hlavy se zabrání usazování nečistot. Vlasy budou lesklejší, silnější a celkově zdravější.

S ohledem na skladbu těla zlepšíte i metabolismus. Studená teplota neustále nutí tělo znovu regulovat tělesnou teplotu, což spotřebovává mnoho kalorií. Pokud tělo vystavujete chladu pravidelně, metabolický proces bude všeobecně probíhat rychleji. To má ještě jeden důležitý efekt: zrychluje se růst, tvorba a schopnost opravy a regenerace tělesných tkání. Jak na lepší zdraví díky masážní sprše jsme psali zde.

Odborníci také dokázali, že studená sprcha pomůže mužům s plodností. Ač to zní neuvěřitelně, studená sprcha dokáže opravdu znásobit počet spermií, a zvýšit tím také plodnost u mužů. Pánové, kteří se chystají zplodit potomka, by se měli vyhýbat teplým sprchám i koupelím.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod