Tajemství elixírů a lásky. Jak v tom druhém probudit chtíč?

 Vztahy 
16. listopadu 2017 17:53 / Monika Thomsonová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vůně sexuálních protějšků je největším stimulem touhy Pixabay
Tak jako je staré samo lidstvo, je staré i urputné pátrání po prostředcích, které by probudily vášeň, rozdmýchaly touhu a přivolaly lásku. Jak se s tímto nesnadným úkolem popasovali naši předci?

Nejstarší písemné doklady o používání afrodiziak pocházejí ze sumerských klínopisných tabulek, staroegyptských svitků a staročínských textů. V Mezopotámii byl jako afrodiziakum připravován opojný lektvar, jehož přesné složení je dodnes tajemstvím.

Jak na to šli naši předci?

  • Ve starověkém Egyptě a Řecku jsou zakládány speciální zahrady lásky, kde se popíjí víno s přídavkem nejrůznějších bylin. Vznikají tajemné lektvary s vírou, že zvýší libido a podpoří sexuální výkonnost.
  • Brazilské dívky podávaly svým vyhlídnutým objektům speciální kávu, kterou před tím přefiltrovaly přes své spodní prádlo.
  • Římané zase v ložnici spoléhali na česnek. Zasvěcovali ho bohyni plodnosti Ceres a ze šťávy z něho vylisované a dalších bylin připravovali nápoj lásky.

  • Slované přivolávali lásku tím, že dívka, která toužila získat srdce mládence, mu podávala k pití vodu, v níž se předtím omyla.
  • Ve 20. letech 20. století nosily mladé ženy v Beskydech v podpaží několik dní cukr. Pak ho dali vyhlédnutému chlapci sníst. O dalším afrodiziaku jsem psali v našem jiném článku.

Nejsilnější afrodiziakum je však podle mnoha tvrzení součástí každého z nás.

Sexuální moc vůní a pachů

Sexuální moc vůní a pachů znají lidé dlouho. Člověk se v minulosti nijak netajil tím, že v něm pot partnera probuzuje sexuální vášně. Dějinnými kuloáry putuje historka o francouzském císaři Napoleonovi a jeho vzkazu manželce Josefíně: „Prosím Tě, nemyj se. Přijedu." Za vlády královny Viktorie si dámy dávaly do podpaží oloupaná jablka, která pak dávaly svým partnerům.

Přestože se doba změnila, vůně sexuálních protějšků zůstává největším stimulem dodnes. Lidé ročně utratí nesmyslné a neuvěřitelně vysoké sumy za afrodiziaka, která lze normálně koupit v obchodech. Hádáte správně. Řeč je o parfémech.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve