Oční linky nádherně zvýrazní oči, málokterá žena je ale umí udělat

 Krása 
18. listopadu 2017 12:43 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Dokonalé oční linky promění váš pohled v uhrančivý Shutterstock
Oční linky dokáží udělat s pohledem ženy hotové divy. Jenže málokterá z nás je dokáže správně namalovat. Výsledek pak stojí za starou belu - linky jsou křivé a často ještě na každém víčku úplně jiné. Máme pro vás návod, který zvládnou i začátečnice.

Naučit se namalovat dokonalé oční linky se vyplatí, už jen pro ten uhrančivý pohled, který dokáží vykouzlit. Je pravda, že to chce cvik a hlavně notnou dávku trpělivosti. Žádný učený ale z nebe nespadl a pokud tréninku věnujete trochu času, budete za chvíli hotová přebornice.

Příprava je důležitá

Samotnému vytvoření očních linek předchází dva důležité kroky, které byste nikdy neměly vynechat.

V prvé řadě musejí být oční víčka pořádně odmaštěná. Pokud jste zvyklá na hutné a mastné krémy, je třeba je pro tento účel vyměnit za nějaké lehčí nebo za oční gely, které nechte pořádně vstřebat do kůže. A pokud to lze, krém na oční víčka nepoužijte vůbec. Příliš mnoho krému totiž může způsobit, že se vám vaše pracně vytvořené dílo po chvíli rozpije a linky tak ztratí svůj tvar.

Druhý důležitý krok spočívá v přepudrování celého víčka. Nejvhodnější je použít bezbarvý sypký pudr, jehož částečky do sebe nasají zbytek mastnoty. Díky pudru budou linky perfektně držet a celý den budou vypadat jako právě namalované. S pudrem ale opatrně a na víčka ho naneste jen zlehka. Pokud nemáte pudr po ruce, naneste na víčko alespoň podkladovou bázi.

Výběr tužky

Výběr optimální oční tužky je jednou z vůbec nejdůležitějších věcí. Každému vyhovuje jiný typ, většina žen ale upřednostňuje klasickou kajalovou tužku, kterou si ostrouhejte podle vaší potřeby.

Pokud vás ale čeká nějaká významná událost jako večírek nebo ples, sáhněte raději po tekutých linkách. Ty dokonale zkopírují tvar víčka. Pokud ale nejste už mistr v oboru, raději si na víčko před nanesením tekutých linek udělejte lehký nákres obyčejnou kajalovou tužkou - lépe se vám pak bude se štětečkem pracovat.

Linky lze ale namalovat i speciálním fixem a využít můžete i gelové oční stíny. Těmi dokážete udělat nejen samotnou linku, ale i působivý kouřový efekt. Nevýhodou gelových stínů bývá ale jejich konzistence - některé se totiž rády rozmazávají.

Jak linku vytvořit

V žádném případě se nesnažte vytvořit oční linku jedním tahem. Začněte pěkně od středu víčka a postupujte směrem k jeho vnější straně. Postupně pak linku rozšiřujte.

Když tento krok máte za sebou, dokreslete zbylou část od vnitřního víčka ke středu. V téhle oblasti by měla být linka mnohem tenčí a pouze kopírovat linii řas.

Pokud s malováním očních linek teprve začínáte, můžete si pomoci jednoduchým fíglem - přesnějšího výsledku totiž docílíte, když si jednotlivé části pouze "vytečkujete" a teprve potom tečky spojíte v linku.

Pokud se vám líbí styl 60. let, můžete ještě na úplný závěr linku přetáhnout kousek mimo řasy. Tato část by měla být nejširší, tak si nejdříve definujte obě krajní strany a ty následně uprostřed dovybarvěte. Linka by ale neměla přesahovat dále než tam, kde paralelně končí vaše obočí. Pak už stačí jen domalovat řasy a budete dokonalá. I v malování řas se ale mnoho žen dopouští řady chyb, psali jsme o tom zde.

Tip: Pokud vám ani sebelepší návody nepomohou a oční linky stále nevypadají podle vašich představ, nezoufejte. V obchodě s kosmetickým zbožím lze sehnat už hotové oční linky, které stačí odlepit ze šablony a nalepit na víčko.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve