I oblečení na lyže a snowboard podléhá módě. V čem letos vyrazit na svah?

 Móda 
18. prosince 2017 12:50 / Šárka Sokolská
  0
📷
8 fotografií v galerii
V módě jsou křiklavé barvy i jejich netradiční kombinace Shutterstock
Chystáte se na hory a přemýšlíte, v čem vyrazit na svah, abyste nebyli out? Jednoznačně si pořiďte kombinézu. A co se týče vzorů, zkuste kostky nebo se oblečte do leopardího vzoru.

I oblečení na lyže či snowboard podléhá módě. Zatímco třeba v padesátých letech stačily lidem obyčejné tepláky a bunda či svetr, dnes se lyžař bez správného oblečení neobejde. A výrobci se předhánějí v tom, aby zaujali právě vás.

V první řadě funkčnost

Lyžařské oblečení by mělo být v prvé řadě funkční, aby se v něm sportovec cítil co nejlépe. Samozřejmostí jsou dnes nepromokavé materiály, víceúčelové kapsy, kapsa na skipas, podlepené švy, látka na vyleštění brýlí jako součást bundy, nastavitelná, odnímatelná kapuce a sněhový pás na zip. Bundy by měly být opatřené membránou, která brání promokání a hlavně vás výborně zahřeje.

Barvy, barvy, barvičky

Letošní módě vévodí křiklavé barvy a netradiční tóny a kombinace. Trendy totiž velí nebát se výrazných a sytých barev ani na sjezdovce. Kromě hráškově zelené, červené, černé a bílé letos vévodí  žluto-zelená, tmavá růžová, zářivě červená, nebesky modrá, oranžová, fuchsiově fialová v kombinaci se světlejšími odstíny jako jsou světle fialová, vodní modř, zelená limetková či malinově červená. A nebojte se ani kožešin. Ty dodají kombinéze nádech luxusu. Pokud se nebojíte extravagance, vsaďte i na kostky nebo leopardí vzory. Oblečení hlavně vhodně zkombinujte se svými lyžemi nebo snowboardem i helmou, která by vám rozhodně také neměla chybět. 

Novinky funkčního prádla

Vsaďte na bezešvé prádlo, které ještě těsněji a pevněji pasuje na tělo. Díky tomu je zaručena mnohonásobně vyšší prodyšnost než u bavlny. Pro intenzivní pohyb je lepší prádlo z umělého vlákna, které si lépe poradí s potem. Jestliže neplánujete lámat světové rekordy, volte kousek, který kombinuje umělé vlákno a merino vlnu. Na základní vrstvu pak dejte mikinu či svetr. A hlavně nezapomeňte své oblečení sladit i s doplňky, jako jsou čepice. Stále “in” jsou neodolatelné bambule a barevné čelenky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve