Luxusní vánoční dezert na poslední chvíli? Švestky v čokoládě!

 Recepty 
20. prosince 2017 07:05 / Marcela Plachá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Překvapte vyváženou kombinací ovoce a čokolády Shutterstock
Nestihli jste napéct cukroví a rádi byste si o vánočních svátcích dali něco delikatesního? Něco, co by omráčilo chuťové buňky? Připravte si rychlou nepečenou sladkost, po které se na talíři jen zapráší.

Pečení cukroví na poslední chvíli nemusí vždy vyjít. Je potřeba více času a čeká vás spousta vážení, odměřování a tvarování. Když si neuhlídáte čas, tak na vás může z trouby koukat připálené cukroví.

Proto se raději pusťte do plněných švestek máčených v čokoládě. A pokud čekáte návštěvu, čokoládové švestky budou tím pravým završením večera.

Budete potřebovat:

  • sušené švestky (nejlépe měkčí)
  • rum
  • mandle
  • čokoládu
  • párátka
  • polystyren

Předem spařte mandle a zbavte je slupek. Švestky namočte přes noc v rumu. Před přípravou je sceďte. Spařenou mandli vložte do švestky, nejlépe ji tam vtlačte dírkou po pecce. Když bude dírka malá, nařízněte švestku nožem. O přínosu švestek na naše zdraví jsme psali zde.

Nad párou nebo ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Švestku napíchněte na párátko a ponořte do čokolády. Párátka se švestkami pak zapichujte do polystyrenu, nechte je tam, dokud čokoláda neztuhne.

Dotáhněte detaily

Vychytávkou mohou být rozemleté oříšky, ve kterých můžete před úplným ztuhnutím švestky obalit. Aby byly švestky ještě zajímavější, zkuste použít bílou a tmavou čokoládu. Nejprve rozpusťte tmavou čokoládu a ponořte švestku jen z poloviny. Nechejte ji na párátku, dokud čokoláda neztuhne. Pak předělejte párátko z druhé strany švestky a ponořte její druhou část. Po ztuhnutí podávejte. Pochvala vás nemine.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod