Zkroťte své létající vlasy jednou provždy. Stačí pár změn

 Ostatní 
28. prosince 2017 10:11 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Stačí pár jednoduchých změn a budete mít po starostech Internet
Je to ke vzteku. Ráno stojíte půl hodiny před zrcadlem, abyste si na hlavě místo vrabčího hnízda vytvořily slušivý účes, ale ve chvíli, kdy přes hlavu přetáhnete svetr, je vaše snaha okamžitě pryč. Co s tím?

Poletují vám vlasy kolem hlavy a připadáte si jako UFO? Obzvláště v zimě bývá problém s elektrizováním vlasů největší. Hlavní příčina je často ve vysušených vlasech, a i proto se elektrizování vlasů objevuje především v zimním období, kdy jsou nejenom naše pokožka i pleť, ale i vlasy sušší. Poradíme vám pár tipů, jak polétavé vlasy usměrnit.

Výměna kartáče

Pokud stále používáte plastový kartáč, pryč s ním. Funguje to totiž na stejném principu, jako byste vlasy otřely o nafukovací balonek. Proto si pořiďte hřeben nebo kartáč, který je z keramiky, ze dřeva nebo s jinými přírodními štětinami.

Hydratace

Nejenom v létě, ale i v zimě potřebují vaše vlasy hydrataci. A čím hydratovanější budou, tím méně budou elektrizovat. Takže zvyšte dávku svého kondicionéru a také se poohlédněte po vyživující masce. Vyzkoušet můžete nesmývatelné produkty, které do vlasů přidáváte až po jejich umytí. A nezapomínejte také pít. Hydratace je důležitá nejenom zvenku, ale i zevnitř.

Naolejujte konečky

Nejvíce v zimě trpí konečky vlasů. Proto si pořiďte speciální hydratační olej, který do nich budete vtírat. Vyzkoušet můžete třeba kokosový, mandlový nebo arganový olej, který můžete použít i na pleť. Více o jeho blahodárných účincích i možnostech použití jsme psali zde. Nebo si pořiďte speciální sérum na roztřepené konečky.

Lak na vlasy

Velmi rychlou a účinnou záchranou je mít po ruce lak na vlasy. Nastříkejte si ho trochu do dlaní a neposlušné vlasy jím zkroťte. Kupte si i malé balení laku, které budete mít stále s sebou v případě, že půjdete v práci třeba na schůzku a stane se vám podobná nehoda.

Výživa

Někdy za suchost vlasů může špatná výživa a nedostatek vitaminů, minerálů nebo tuků ve stravě. Zkuste tedy do svého jídelníčku zařadit více potravin, které jsou bohaté na kvalitní tuky, jako ryby, ořechy a semínka.

Žehlení a fénování

Každodenní mytí vlasů, vysoušení, žehlení, kulmování. Tyto procedury vlasy nejvíce zatěžují. A pokud se objeví elektrizace, je nejlepší se těchto prostředků na čas vzdát, a to hlavně žehličky. Jestli ale bez ní nemůžete být, kupte si takovou, která má ionizační funkci. Právě ta zabraňuje elektrizování vlasů. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47