Nejhorší zlozvyky, kterých se dopouštíte ve sprše a ničíte si jimi pokožku

 Krása 
07. ledna 2018 11:17 / Monika Thomsonová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pozor na některé zlozvyky, které nám ničí pokožku Shutterstock
Znáte ten krásný pocit, když se vracíte po těžkém chladném dnu domů a jediné, na co se těšíte je horká sprcha či koupel? Představa je to krásná, ale důležité je vědět, čemu bychom se měli při sprchování určitě vyhnout.

V našem článku se dozvíte o nejčastějších zlozvycích, kterých se dopouštíme v koupelně a které doslova ničí naši pokožku.

Pozor na horkou vodu

Hned prvním neduhem je příliš horká voda, která způsobuje nadměrné vysoušení pokožky a následně zvýšený pocit svědění. V případě, že si horkou vodu chcete dopřát,  pusťte si ji chvilku předem, nechte koupelnu pořádně zapařit a vyhřát a pak teplotu vody o pár stupínků snižte.

Nedrhněte se tolik

Možná si myslíte, že čím více budete pokožku drhnout pomocí rukou nebo různých houbiček, tím bude čistší. Není to úplně pravda. Pokožce nesedí ani příliš vysoká hygiena, ani zmiňované drhnutí. Pokožka má totiž na povrchu dobré bakterie, které ji chrání a my je přílišným mytím a drhnutím smýváme, čímž pokožce škodíme.

Používejte správně mýdlo

I na druhu mýdla záleží. Používejte mýdla, která pokožku nevysušují. Pozor na různá antibakteriální mýdla, které slibují více, než je třeba. Používejte výživná mýdla, která pokožku hydratují a nevysušují.

I žiletka potřebuje hygienu

Další velkou chybou, kterou děláme je, že se pořádně nestaráme o svou žiletku. Ta potřebuje pozornost a hygienu stejně, jako všechny ostatní předměty, které přicházejí do styku s pokožkou, a v tomto případě dokonce i s intimními partiemi. Po každém použití žiletku opláchněte horkou vodou, která ji zbaví nebezpečných infekčních bakterií. Stává se, že se při holení říznete, a tehdy se do rány může dostat nepříjemná infekce.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod