Chcete mít celý život krásnou pleť? Nikdy si nemačkejte pupínky

 Krása 
01. února 2018 09:40 / Kateřina Kofroňová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Vymačkávání nevratně poškozuje kůži Shutterstock
Jestliže se chcete nadobro zbavit černých teček, uhrů a pupínků všech druhů, s vymačkáváním to raději vzdejte. Nejenže si nevratně poškodíte pleť, ale navíc se pupínků nikdy nezbavíte.

Nejen lékaři, ale i řada kosmetiček se shodují, že vymačkávání zanesených pórů je pro pokožku velmi nezdravé a poškozuje kůži.

Někdy je navíc pupínek tak hluboký, že když s rýpáním do něj skončíte, zbude vám ve tváři obrovský krvavý kráter, který se jen obtížně hojí a který, spíš než čistou pleť, zanechá spoustu drobných jizviček. Výjimkou pak není ani to, že si do něj zanesete infekci.

Pleť správně čistěte

Než se v obličeji každý den rýpat, tak to si raději denně pleť důkladně vyčistěte. Díky správnému čištění bude pokožka schopna volně dýchat a připravíte ji na to, abyste do ní mohly následně dostat účinné látky z krémů. Takto by mělo probíhat správné čištění:

Vhodný čistící přípravek je základ

Raději zapomeňte na klasické mýdlo, které pleť vysušuje a způsobuje její napínání. Zajděte raději do drogerie, nebo ještě lépe do prodejny přírodní kosmetiky a pořiďte si čistící přípravky dle typu své pleti. Obecně však platí, že by se neměly používat přípravky parfemované, které mohou pokožku zbytečně dráždit.

Odličujte a čistěte

Nelíčíte se, tak nevidíte důvod, proč si čistit pokožku? A co třeba prach a další nečistoty, které na vaší pleti každý den ulpívají? Fakt, že se nelíčíte, nemá nic dělat s nutností čištění pleti. Každý den by měla být pleť vyčištěna do hloubky, aby se vyčistil každý pór a mohl pak přijmout účinné látky z krému. Jedině tak může pleť vyplavovat škodliviny, které by, v případě nečištění, zůstávaly uvnitř a způsobovaly zhoršení stavu pokožky a právě akné.

Večer i ráno

Před spaním je pleť důležité nejen odlíčit, ale hlavně důkladně vyčistit. Jestliže se líčíte, použijte na večer odličovací mléko či gel, který z vašeho obličeje odstraní nečistoty rozpustné v tucích. Nezapomínejte ale ani na tonikum, které vás zbaví nečistot rozpustných ve vodě a odstraní z pleti vápník a chlor z kohoutkové vody. Poté naneste noční krém nebo sérum.

Vyčistit pleť byste ale neměla zapomínat ani ráno. Po noci totiž zůstane pleť plná potu a nečistot z polštáře. Vyčištěním pleti i po ránu zbavíte svou pokožku všech škodlivých látek, osvěžíte ji a zregenerujete. Ráno většinou stačí pouze tonikum nebo micelární voda. Před odchodem z koupelny naneste denní krém a hurá do nového dne.

Chcete své pleti dopřát?

Myslíte-li to opravdu vážně a chcete pro svou pleť udělat maximum, použijte jednou týdně také masku, která pleti dodá potřebné živiny a důkladně ji vyčistí do hloubky. Jak si ji připravit doma přímo pro vaši pleť se dozvíte v tomto článku. Nezapomínejte ani na peeling, který ale neprovádějte častěji než třikrát týdně.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve