Trvalá ondulace se vrací. Každá žena teď může vypadat skvěle

 Krása 
17. února 2018 13:07 / Marcela Plachá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Krásně upravený účes je zásadní vizitkou Shutterstock
Pro každou ženu je důležité vypadat skvěle. Základem bývá nejen pěstěná postava a čistá pleť, ale zejména vlasy. Účes může vypovídat i o povaze nositelky. Pokud uvažujete o změně, vyzkoušejte trvalou ondulaci.

Kudrnaté, vlnité, zvlněné - vlasy po trvalé ondulaci mohou mít mnoho podob. Díky změně struktury vlasu se velmi snadno upravují, působí bohatě, nadýchaně a není s nimi téměř žádná práce. Jednoduše drží tak, jak mají! Současné přípravky jsou již velmi šetrné, přesto je vhodnější nechat tento radikální zásah na profesionální kadeřnici.

Jak působí trvalá

Trvalá ondulace je velkým zásahem. Jejím použitím přeskupíte keratinovou strukturu vlasu, pro což se používá kyselina thioglykolová, která se nanáší na natočené vlasy. Působení této kyseliny vlasy vždy zatíží. Při nesprávné aplikaci nebo vlivem překročení vhodné doby působení může dojít k příliš silnému zásahu do struktury vlasu, který může být destrukční.

Takové vlasy se pak roztřepí a při sebemenší mechanické námaze, například při česání se ulomí. Pro velmi nezdravé a suché vlasy je proto trvalá ondulace nevhodná. Pro odbarvované – zesvětlené vlasy, by trvalá ondulace použita být neměla vůbec. I klasická trvalá je ale dnes již mnohem šetrnější než dříve a není netřeba se jí bát. 

Šetrnější trvalá

Pokud se bojíte klasické trvalé ondulace, můžete vyzkoušet "headlines", což je jemná trvalá na vlasy, která vydrží přibližně osm týdnů. Setkat se můžete také s gelovou trvalou, která obvykle obsahuje rostlinné extrakty, jako jsou třeba výtažky z pšeničných klíčků a vlasy po ní jsou lesklé. Používá se i tzv. "vymývací trvalá", která bývá aplikována na odrostlé vlasy.

Péče o narušené vlasy

Při trvalé ondulaci se používá chemický prostředek, který vlas ovlivní. Naruší jeho strukturu a změní jeho vlastnosti. Pokud péči o suché a přesušené vlasy zanedbáte, budete mít brzy na hlavě suchý, nevzhledný a zacuchávající se zmuchlanec. Proto je nutné používat šetrný, vyživující šampon, jednou týdně si dopřát výživnou regenerační masku a nenechat vlasy příliš zacuchat. Ideálně je česat mokré. V zimě jsou vlasy sušší a vyžadují ještě větší péči - psali jsme zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008