Správné česání má na vlasy mnohem větší vliv než vlasové zábaly či kondicionér

 Krása 
21. února 2018 07:06 / Kateřina Kofroňová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Pro někoho maličkost, která je ovšem zásadní Internet
Toužíte po hřívě z reklamy, a tak se snažíte pro své vlasy udělat maximum? Dopřáváte jim jednu masku za druhou, máte ten nejlepší šampon a kondicionér, myjete je zásadně vlažnou vodou a nefénujete, ale stále nic? Možná se jen špatně češete!

Možná se vám to zdá jako maličkost, ale umět se správně česat má na kvalitu vašich vlasů zásadní vliv. Nejen styl česání, ale také hřeben, který přitom používáte, může z vašich vlasů udělat buď krásnou lesklou ozdobu, nebo roztřepenou lví hřívu.

Přitom také záleží na tom, jaký tip vlasů máte! Ne pro každou ženu totiž platí při česání stejná pravidla. Jinak se češou krátké vlasy, jinak dlouhé, rovné, zplihlé, kudrnaté či rychle se mastící. Přinášíme vám proto několik tipů, jak správně učesat vaše konkrétní vlasy. Přečtěte si také náš článek: Čtyři věci, kterými si denně nevědomky ničíme vlasy.

Pravidlo pro všechny

Jedna rada platí pro všechny stejně – vlasy se nikdy nečešou odshora. Není nutné mít nejdražší kartáč, vlasy rozčešete při nejhorším i klasickým babiččiným hřebenem – musíte ale postupovat pomalu a od konečků směrem nahoru. Jinou cestou si vlasy bohužel přetrháte a budou pak působit roztřepeným a rozlítaným dojmem.

Jemné vlasy

Tento typ vlasů má většina žen u nás. Jemné vlasy jsou obzvláště citlivé, a proto by péče o ně měla být maximální. Po umytí mírně teplou vodou je velmi opatrně osušte (tzn. nijak neždímejte či netřete silně ručníkem) a velice opatrně odspoda rozčesávejte. Nejlépe vám poslouží kartáč s kančími štětinami, který vlasy jemně rozčesává, zaceluje vlasovou kutikulu a zabraňuje jejich třepení. Je velice jemný a nepoškozuje ani vlasovou pokožku.

Zacuchané vlasy

Nosíte-li vlasy celý den rozpuštěné, a to za každého počasí, budete mít nejspíš občas problém se silnějším zacucháním. V tu chvíli je vhodné použít hřeben s jemnými štětinkami typu tangle teezer. Vlasy rozčesává snadno a rychle, aniž by vás to tahalo. Proto si jeho používání vychvalují i maminky od dětí, které by se jinak učesat nenechaly.

Husté vlasy

Sen každé ženy! Jste-li hrdou majitelkou hustých dlouhých kadeří, nejlépe je rozčešete plochým rovným kartáčem, a to ideálně dřevěným. Neláme totiž vlasy a neelektrizuje tolik jako plastové hřebeny.

Oslnivé kudrliny

Nejedna žena s rovnými vlasy chtěla mít alespoň jednou husté kudrnaté vlasy. Ovšem každá, která takové má, ví, že péče o ně není snadná. Nejlépe se rozčesávají dřevěným hřebenem s velkými mezerami, dokud jsou ještě vlhké. Pokud nemáte vlasy vyloženě zacuchané, klidně je po umytí pročešte jen prsty.

Tipy pro mastné vlasy

Máte problémy s mastnými vlasy? Ideální je si pořídit hřeben s kančími štětinami, jelikož právě ty dokáží odvádět přebytečný maz a navíc vám pomohou i proti třepení konečků. Zpočátku sice mohou vlasy nějakou dobu elektrizovat, ale časem si zvyknou a vy i všichni kolem vás budete moci obdivovat oslnivý lesk vašich vlasů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008