Lahodné Toffifee si můžete udělat i doma. Je to snadné a rychlé

 Recepty 
18. února 2018 07:46 / Marie Popelková
  3
📷
4 fotografie v galerii
Po domácím Toffifee se jen zapráší Internet
Karamelové Toffifee s křupavým lískovým oříškem uprostřed milují děti i dospělí. I když to možná vypadá složitě, výroba této laskominy je docela snadná a bez problémů ji zvládnete i sami doma. A rozhodně vás tyto bonbóny přijdou při domácí výrobě levněji než v obchodě.

Domácí Toffifee zvládne vyrobit i začátečník, pokud dodrží postup. Bonbóny pak můžete pohostit návštěvu, když je hezky naaranžujete do sáčku, můžete je věnovat svému blízkému třeba k narozeninám nebo si na nich můžete pochutnat i vy jen tak. Pokud milujete čokoládu, ale rádi zdravě jíte, vyzkoušejte luxusní a snadný dezert, o kterém jsme psali zde.

Nákupní seznam

Kromě surovin potřebných k přípravě Toffifee budete potřebovat i formičky, do kterých budete bonbóny "odlévat". Skvěle vám k tomu poslouží třeba kulatá tvořítka na led. A jaké suroviny si připravit?

Svrchní vrstva:

150 ml smetany (30%)
100 g cukru
30 g medu, nebo jiného sladidlo
špetka soli
čajová lžička vanilkového extraktu

Náplň:

40 g smetany (30%)
100 g mléčné čokolády
10 g másla

Poleva:

50 g hořké čokolády
10 g másla
20 lískových oříšků

Jak na to

Začněte vrchní vrstvou. V hrnci rozpustěte cukr ve vodě a zahřejte. Přidejte med a sůl. V další misce smíchejte smetanu, sůl a vanilkový extrakt.

Až se vám v hrnci vše propojí, přimíchejte obsah misky. Vařte, dokud se hmota nezačne podobat karamelu. Poté nalejte do silikonové formy na led, vytvarujte lžičkou důlek a čekejte, až takto připravené skořápky ztuhnou.

Připravte si náplň. V hrnci smíchejte smetanu, čokoládu, máslo a zahřejte. Ještě teplou směs nalijte do ztuhlých skořápek. Přidejte oříšek. Nakonec i rozpustěte máslo s čokoládou. Vzniklou polevu naneste na bonbóny. Toffifee nechte vychladnout a máte hotovo.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47