Kokosový olej dokáže s vaším chrupem doslova zázraky. Vyzkoušejte a uvidíte

 Krása 
17. února 2018 08:12 / Kateřina Kofroňová
  2
📷
3 fotografie v galerii
Zářivý úsměv je prvním, čeho si na člověku všimnete Internet
Úsměv plný bílých zubů vás nemusí nic stát, když víte, pro kterou potravinu sáhnout do špajzu. Pokud už barva vašich zubů dospěla do takové fáze, že se stydíte podívat i sami na sebe do zrcadla, rozhodně si přečtěte tento článek.

Bílé zuby může mít opravdu každý, aniž by utrácel horentní sumy za procedury prováděné specializovanými klinikami. Jistě, jejich práci se, co se bělosti zubů týče, nedá nic vytknout. Můžete však ušetřit spoustu peněz a zuby si vybělit doma. Pomocí kokosového oleje!

Jak moc se mají zuby bělit

Především je důležité podotknout, že přirozené zuby nejsou nikdy bílé jako sníh, a to ani ve své nejčistší podobě. Zásadní vliv na barvu našich zubů mají genetické dispozice, díky nimž máme každý jedinečný odstín zubů. Faktem však zůstává, že pěkně vypadající chrup se co nejvíce blíží bílé barvě. Nikdy byste však zuby neměli bělit do vyšší bělosti, než je bělmo vašich očí.

Bělení kokosovým olejem

Domácí zubní pasta z kokosového oleje je 100% přírodní a zabezpečí vám nejen přírodní vybělení, ale i snížení vzniku zubního kazu, stejně jako zánětu dásní a pomáhá předcházet parodontóze. Skvělou zprávou je, že si ji můžete vyrobit doma. Potřebovat budete:

  • 5 polévkových lžic kokosové oleje (extra virgin)
  • 3 polévkové lžíce jedlé sody

Kokosový olej vložte do misky a nechte rozpustit. Jakmile je olej tekutý, přidejte sodu a pořádně smíchejte, dokud se směs nespojí. Vzniklou pastu můžete ihned použít a zbytek uskladnit v uzavíratelné skleněné nádobě. Tu uchovávejte v lednici a vždy před použitím si kousek odeberte a nechte změknout.

Pokud máte strach z jedlé sody a jejích abrazivních účinků, čistěte si zuby jen kokosovým olejem a sodu přidejte jen jednou za čas přímo na kartáček.

Zuby si vyčistěte jako obvykle, tedy krouživými pohyby okolo každého zubu zvenku, zevnitř, ale i zespoda. Více si o správné technice čištění zubů přečtěte zde. Oproti běžné pastě ale nemusíte kokosový olej vyplachovat. Po vyčištění zubů jej jen vyplivněte. Pokud vám nebude vadit si olej na zubech chvíli nechat, zesílíte tím bělící účinek.

Pro koho je pasta vhodná

Kokosový olej jakožto bělící zubní pasta je určen opravdu všem. Neobsahuje žádné škodlivé látky, je čistě přírodní, vhodný pro vegany, těhotné i kojící ženy, ale rovněž ty, co mají citlivé dásně. Jeho pořízení navíc není, oproti bělení zubů profesionální cestou, cenově vůbec náročné.

Samozřejmě však počítejte s tím, že ze žlutých zubů nebudete mít za dva dny bílé perly. Bělení chce svůj čas, ale pokud jej budete provádět každý den, brzy si všimnete prvních výsledků.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008