Chcete radikálně změnit svůj vzhled? Pohrajte si s očima. Prozradíme vám, jak

 Móda 
21. února 2018 13:21 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Změnou barvy očí můžete získat zcela nový vzhled Internet
Není ženy, která by nebyla spokojená se svým vzhledem, a to se týká i očí. Jejich barva je ale dána od narození. Nicméně i s ní se dá pohrát, a to díky barevným kontaktním čočkám. Díky nim můžeme doslova radikálně změnit náš vzhled a splnit si sen třeba o pomněnkově modrých očích.

Očima se nejenom díváme na svět, ale dokáží prakticky za nás i mluvit. Očima dáváme najevo, zda jsme šťastní, smějeme se jimi, očima umíme i svádět, smát se, ale i plakat nebo někoho tzv. probodávat pohledem. Oči jsou vlastně dominantou našeho obličeje a jejich barva nás dokáže i proměnit. Tak proč to nezkusit přes barevné kontaktní čočky?

Klasické nebo crazy?

Na trhu se dá koupit několik druhů barevných kontaktních čoček. Záleží na tom, jak moc radikálně chcete změnit svou image. Například existují barevné čočky tónovací a rozjasňující, obsahují jen omezené množství barviva. K dostání jsou také krycí a tzv. crazy čočky, kde je vrstva barviva již silnější a tady už můžete svůj vzhled opravdu měnit velmi radikálně.

Záleží na vaší fantazii i odvaze, zda chcete vypadat například jako kočičí žena nebo jako návštěva z mimozemské civilizace. Pokud se chystáte navštívit nějakou party nebo diskotéku, a nebojíte se extravagance, můžete také zkusit tzv. crazy glow, které svítí pod UV světlem.

Délka nošení

Ne všechny typy kontaktních čoček se však dají nosit třeba 24 hodin denně. Co se týče tónovacích nebo rozjasňujících čoček, tak ty mají tu výhodu, že je lze nosit jako náhradu běžných kontaktních čoček čirých. U druhého typu, tedy u crazy a krycích čoček, už musíte zase počítat s tím, že vzhledem k obsahu barviva je zde omezena prostupnost kyslíku, doba nošení by tak měla být kratší.

Dolaďujte s outfitem

Pokud si hodláte koupit barevné čočky, vždy musíte zvážit příležitost, pro kterou se je chystáte nosit. Pro každodenní nošení se budou více hodit klasické a decentní odstíny, pro večírky, karnevaly a jiné speciální akce můžete sáhnout po barevných čočkách s crazy motivy. Vždy musíte ale myslet na to, jakou barvu mají vaše vlasy a doladit je ještě i s oblečením. 

Máte světlou pleť a světlé vlasy? Zkuste výrazné barvy, jako fialová, tmavě zelená, nebo třeba sytě černá určitě splní svůj účel. Naopak, pokud jste spíše tmavší typ, jděte do světle modré, oříškově hnědé a podobně. Pokud chcete mírně změnit barvu a máte modré oči, doporučují se čočky zelené, nebo šedé. Ty se v podstatě hodí téměř pro každého. Výrobci už prodávají i takové čočky, které jsou k nerozeznání od pravé duhovky. Barevné kontaktní čočky mají také tu výhodu, že je můžete kdykoliv vyměnit za jinou barvu. Většina lidí tak má několik druhů, které střídají podle nálady a příležitosti.

Pozor na výběr

V každém případě, pokud se rozhodnete pro nákup těchto čoček, dobře vybírejte. Jinak by se vám také mohlo stát, že si zakoupíte produkt, který, místo toho, aby vás ozvláštnil, vám naopak zrak i poškodí. Jakékoliv škrábání nebo nepříjemné pocity v oku značí, že něco není v pořádku. Kvalitní barevné čočky by zrak neměly poškozovat víc než ty běžné, nicméně mohou zkreslit vidění. Barevné čočky mají kruh, který překrývá pravou barvu duhovky. Takže se může stát, že se vám zúží zorné pole nebo mohou navozovat pocit jako v tunelu. Tento efekt je nebezpečný zejména při řízení vozidla.

Správná péče

Stejně jako o běžné kontaktní čočky je třeba i o ty barevné pečovat. V žádném případě by se k čištění neměla používat kohoutková nebo balená voda. Kontaktní čočky je nutné oplachovat a uchovávat výhradně v roztocích k tomu určených. Pokud nejste příznivcem čoček, ale rádi upřednostňujete brýle, tak i s nimi lze změnit váš vzhled. Tématu, jak si vybrat ty správné brýle, jsme se věnovali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve