Vyvarujte se nejčastějších chyb při úpravě obočí

 Krása 
10. března 2018 14:01 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Obočí dotváří celkový obraz našeho obličeje Shutterstock
Husté, perfektně tvarované a dramatické. Takto by mělo vypadat vaše obočí, abyste byla IN. Nicméně zkazit se dá na něm spoustu věcí a řada žen ve snaze dokonale jej vytvarovat, udělá hodně chyb. Vyvarujte se jich. Představíme vám ty nejčastější.

Velká mezera, špatný tvar, přehnaně zvýrazněné. To jsou nejčastější chyby, které dělají ženy při úpravě svého obočí. Neznamená to však, že byste nutně musela chodit ke kosmetičce. I doma si můžete udělat krásné obočí, ovšem chce to držet se několika pravidel.

Příliš velká mezera

Velmi častou chybou je, že ve snaze mít obočí dokonale vytvarované, jej "zarovnáváte" tak, až vám nad kořenem nosu vznikne příliš velká mezera, což vypadá velmi nepřirozeně. Pamatujte, že obočí by mělo vždy začínat nejdále u vnitřního koutku oka a končit pak na přímce, která spojuje stranu nosu s vnějším očním koutkem. Tento bod snadno najdete, když si právě stranu nosu s očním koutkem spojíte pomocí tužky nebo štětce. Tam, kde tužka protíná obočí, by měl být jeho konec.

Špatný tvar

Sice se za ideál krásy považuje mít obočí pod úhlem 45 stupňů, rozhodně to ale neznamená, že byste se ho měla snažit docílit za každou cenu. Mnohem lepší je podpořit přirozený oblouk a vytrhat jen přebytečné chloupky, protože to je ten, který bude vypadat nejpřirozeněji a bude vám slušet nejvíc. Alespoň jednou či dvakrát do roka byste měla navštívit kosmetičku. Na rozdíl od vás totiž oko profesionála vidí, jak by měl vypadat dokonalý tvar vašeho obočí, a profesionál také ví, jak ho do tohoto tvaru upravit. Vy už jej pak můžete jen udržovat.

Špatné tahy při dokreslování

Řídit se tím, jaké obočí vám příroda nadělila, je sice tou nejlepší cestou, co se tvaru týče, ale už méně šťastný nápad je nechávat ho od přírody řídké. Pokud nejste šťastnou majitelkou přirozeně hustého obočí, investujte do tužky nebo stínu na obočí a chybějící chloupky si jednoduše domalujte tak, aby vám mezi těmi pravými neprosvítala pokožka.

Opačným extrémem je domalovat si obočí tužkou nebo stínem a nechat ho tak. Pak prostě budete vždy vypadat nepřirozeně a tak, jako že jste to přehnala. Při líčení obočí vždy mějte lehkou ruku, dělejte spíše jednotlivé tahy, než že byste obočí vybarvovala, a nakonec vše pročešte kartáčkem. Věděli jste, že letošním trendem je mít barvu obočí stejnou jako máte vlasy? O tomto tématu jsme více psali zde.

Obočí až na závěr

Obočí by mělo být finální tečkou vašeho make-upu. Takže jestli začínáte s obočím jako první, snadno se vám může stát, že bude výraznější než zbytek líčení, nebo že mu naopak budete líčení podvědomě podřizovat, a nanesete tak na sebe make-upu zbytečně moc. Dělejte tedy obočí až na závěr. Snadno tak odhadnete, jak výrazné potřebujete.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47