Špatná technika fénování může vašim vlasům nejvíce ublížit. Poradíme vám, jak to dělat správně

 Krása 
17. března 2018 15:07 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Fén vám může udělat krásné vlasy jako z reklamy, pokud víte, jak na to Shutterstock
Fénování pomáhá vlasy narovnat nebo jim dodat objem. Ale fénem si také vlasy můžete pěkně zničit. Víte vůbec, jak si správně vysušit vlasy tak, aby vypadaly jako z reklamy. Poradíme vám, na co si dát pozor.

V první řadě je potřeba vlasy umýt kvalitním šamponem na vlasy. Ten vybírejte podle typů vlasů nebo podle účinku, kterého chcete dosáhnout. A nezapomeňte na kondicionér. Vlasy byste pak měli správně jen lehce vyždímat a zabalit do ručníku. Rozhodně je ručníkem nedrhněte. V tomto ohledu dělá řada lidí první chybu. Další pak nastávají právě během fénování.

Nechoďte spát s mokrými vlasy

Pokud patříte k lidem, kteří chodí spát s mokrými vlasy, tak děláte obrovskou chybu. Jednak to nesvědčí pokožce vaší hlavy, která je pak přecitlivělá, ale během spánku se vám vlasy snadno nejen zacuchají a zkrepatí. A hlavně se tím přesušují konečky. Navíc tím, jak ležíte v jedné poloze, vznikají vám tím různé nechtěné vlny v místech, které nechcete.

Chraňte vlasy před horkem

Vlasy po umytí jen lehce pročešte kvalitním hřebenem nebo prsty. Potom si aplikujte přípravek na ochranu před horkým vzduchem. Začněte od konečků, které jsou nejvíce náchylné k přesušení, a teprve potom po celé délce vlasů. Pokud máte dost času, nechejte ještě nějakou dobu volně prosychat. Vlasy pak nebudete muset tolik namáhat fénováním. Jestli ale pospícháte, raději použijte suchý šampon na vlasy. Rychlé fénování příliš horkým vzduchem vlasům jenom ublíží a příliš je vysuší. Výsledkem budou krepaté, přesušené vlasy, které se budou lámat.

Pozor na horký vzduch!

Jak už jsme zmínili, fén si nedávejte nikdy úplně na tu nejvyšší teplotu, protože jinak vlasy ztratí přirozenou hydrataci, začnou se lámat a rychleji mastit. Ke konci sušte na střední stupeň nebo už jen chladným vzduchem. Během foukání si vlasy jemně pročesávejte nebo čechrejte prsty. Jednak budou rychleji schnout, a hlavně díky tomu získají na objemu. Začněte v záklonu nebo hlavou dolů. Pak začněte s úpravou. Pokud toužíte po jemných vlnách, čechrejte je prsty. Používáte-li při fénování kartáč, sáhněte po něm až ve chvíli, kdy budou vaše vlasy ze dvou třetin suché. Sušte je po sekcích. Oddělte nejprve horní třetinu vlasů a prosušte je na temeni a postupujte směrem nahoru. Vlasy natahujte kolmo od pokožky hlavy. Díky tomu docílíte co největšího objemu. A až na závěr podtočte konečky.

Tip na závěr

To, že jsou vlasy vysušené tak akorát, poznáte tak, že vlasy budou jemné, vláčné, ale ne drsné nebo krepaté. Určitá pravidla je také třeba dodržovat při žehlení vlasů, jinak si je také můžete poškodit. Více na toto téma jsme psali zde

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47