Toužíte po dokonalých řasách? Vyrobte si domácí sérum na řasy, které skutečně funguje

 Krása 
19. dubna 2018 12:48 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Hustota i délka řas je dána geneticky, ale dá se tomu trochu pomoci Internet
Mít dlouhé a husté řasy by chtěla mít každá žena. Jenomže řasy mnohdy trpí častým líčením, stravou i vnějšími vlivy. Jsou pak namáhané, slabé a lámou se. Pro tyto případy ale existuje první pomoc v podobě domácího séra na řasy, které skutečně funguje.

Genetika má na délce řas jednoznačně největší podíl. To ale neznamená, že jim nemůžete tak trochu i pomoci. Co se týče vitaminů, které můžete užívat vnitřně, pak je třeba zařadit do jídelníčku více vitaminů B, C a E.

No a v neposlední řadě je potřeba o řasy pečovat zvnějšku. Nejlépe séry. Jenomže, pokud chcete skutečně kvalitní, pak si musíte velice hluboko sáhnout do peněženky. A i tak nemáte zaručené, že vám například nevyvolají alergickou reakci, jelikož chemické přísady v nich obsažené jsou nebezpečné a pro citlivější jedince dráždivé.

Proč si ale nevyzkoušet umíchat vlastní sérum, které je přírodní, a hlavně dobře víte, co obsahuje.  

Základem jsou oleje

Před jeho výrobou si zkuste sehnat prázdnou lahvičku na řasenky. Dá se sehnat na internetu. A nebo můžete použít jakýkoliv jiný flakonek s uzávěrem, k němuž si budete muset dokoupit kartáček na řasy. Jenom počítejte s tím, kartáček pak budete muset hodně otírat, aby vám na něm nezůstávalo tolik séra. Teď už k samotné výrobě.

Potřebujete

  • Ricinový olej
  • 2 kapsle vitaminu E (běžně k dostání v lékárně)
  • emu olej (jedná se o speciální olej, 100% přírodní, který je v Austrálii považován za "všelék" )
  • kokosový olej
  • oblíbený esenciální olej, třeba levandulový

Postup

Lahvičku ze tří čtvrtin naplňte ricinovým olejem a zbytek dolijte emu olej a kokosový olej tak, aby byly ve stejném poměru. Pokud používáte tubu z řasenky, odstraňte z ní nejprve těsnění a oleje do ní aplikujte pomocí kapátka nebo injekční stříkačky (v tomto případě může být ricinového oleje asi půl lžičky a po čtvrtkách zbývajících dvou). Do směsi už přidejte pouze vonný olej (ale nemusí být), dobře protřepejte a máte hotovo. Pokud se vám nepodařil sehnat emu olej a nebo nemáte ani kokosový, můžete místo těchto dvou složek použít přírodní aloe vera gel.

Aplikace

Stejně jako kupovaná séra, tak i toto aplikujte na čisté a odlíčené řasy, buď pomocí kartáčku, a nebo vatové tyčinky. Směs jemně vtírejte až ke kořínkům řas, a to každý večer před spaním. Výsledky uvidíte přibližně po měsíci.

Tip na závěr

Sérum můžete také natírat i na obočí. Řasám ale také prospívá alespoň dva dny v týdnu řasenku úplně vynechat. A nebo použijte domácí řasenku. Návod, jak si ji vyrobit, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47