Neschovávejte pihy. Naopak, hrdě je vystavte

 Krása 
28. dubna 2018 14:09 / Iva Dvořáková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Stačí řasenka, červená rtěnka a svěží jarní look je na světě Pixabay
Trendem letošního roku je přirozenost. Jakmile přijmete samu sebe i s pihami, půjde to na vás poznat a budete působit sebevědoměji. Kromě toho lehkým líčením získáte také svěžest a mladistvý vzhled.

S ostrým jarním sluníčkem se vám na bledé tváři objevilo pár pih? Zkuste je pro jednou neschovávat. Moderní je totiž následovat svou přirozenost.

Bude to pro vás jednodušší. Pihy je totiž poměrně těžké zakrývat make-upem. Nic to neřeší, protože buď hnědé tečky stejně prosvítají a pleť vypadá ušmudlaně, nebo je nános tak silný, že je sice překryje, ale působí to nepřirozeně.

Pihy jsou výjimečné, protože je nemá každý, a tak byste měly být rády, když patříte mezi vyvolené a se sluníčkem vám na obličeji vyraší roztomilé pigmentové skvrny.

Opravdu se není za co stydět, naopak je spousta mužů, kteří pihy na ženách milují. A pokud máte tu výhodu, že jsou na vašem obličeji pihy, tak si je hýčkejte.

Krém s vysokým faktorem

Naprostým základem péče o pihovanou pleť je použití opalovacího krému s vysokým faktorem (nejlépe 30 nebo 50). Tuto činnost nepodceňujte ani v oblačných dnech, kdy slunce nesvítí.

Jako pihovatá máte sklon k tvorbě shluků pigmentu. S přibývajícím věkem tak můžete bojovat i s nehezkými pigmentovými skvrnami, které si spojujeme s příchodem stáří. 

Objevují se většinou v období hormonálních změn po přechodu. Takže zkuste brát mazání se opalovacím krémem jako prevenci před tímto nehezkým strašákem. A tady vám poradíme, jak vybrat krém na obličej přímo pro vás.

Jak se namalovat?

Už víte, že s make-upem máte šetřit. Pro vyrovnání barvy pleti používejte raději lehký tónovací krém, který je transparentní.

Oční stíny a rtěnku volte v pastelových odstínech a nanášejte je tak šetrně, aby pokožka prosvítala. Křiklavé a tmavé barvy působí na pihovaté pleti příliš tvrdě.

Jedinou výjimkou, kde se nemusíte bát "přitlačit", jsou řasy. Bez tmavé řasenky by měly vaše většinou světlé oči málo kontury.

Svěží a mladistvá

S našimi radami možná nebudete mít zblízka dokonalou alabastrovou pleť bez jediné poskvrnky, ale budete působit svěže a mladistvě, i když vám náct už bylo před hezky dlouhou dobou.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve