Už žádné slzy při vytahování třísky. Bezbolestné triky, jak ji dostat ven

 Děti 
28. dubna 2018 10:16 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vytahování třísky není pro děti nic příjemného Shutterstock
Tříska v prstu umí pěkně potrápit nejenom dítě, ale také mámu. Naštěstí existuje pár rychlých, a především jednoduchých způsobů, díky nimž třísku vytáhnete rychle!

Třísky jsou nepříjemnostmi, kterým se prostě občas každý z nás nevyhne. Pokud část z nich stále trčí ven, dají se poměrně jednoduše vytáhnout pomocí pinzety. Co ale dělat, když je tříska celá zapíchnutá tak hluboko, že se ani pinzetou k ní nedostanete? V první řadě, než se třísku pokusíte vytáhnout, umyjte postižené místo mýdlem a vlažnou vodou, abyste snížili riziko infekce. A pak zkuste jeden z následujících tipů.

Lepící páska

Vezměte silně přiléhavou lepicí pásku a kousek z ní si nalepte na postižené místo. Následně pásku odlepujte v protisměru, jak je tříska zapíchnutá. Jde o to, že se páska nalepí na konec třísky a pomůže ji vytáhnout nebo alespoň posunout trochu ven, aby se dala zachytit pinzetou a následně vytáhnout.

Soda bikarbona

Stará dobrá soda. Pomáhá při vaření, ale i v domácnosti. Tentokrát by mohla pomoci vyndat třísku. Z trošky sody a vody udělejte hustou pastu. Tu si pak naneste na postižené místo a přelepte náplastí. Počkejte několik hodin a zkontrolujte, zda se tříska vysunula nahoru. Pokud ne, přidejte další pastu, znovu přelepte a vyčkejte několik dalších hodin. Budete překvapeni, jak s touto metodou tříska po čase sama vyjde ven.

Stříkačka

Snad v každé rodině se najde dávkovač z dětského sirupu proti horečce. Jeho otvor umístěte co nejpřesněji na místo, kudy se tříska dostala dovnitř, přitlačte k prstu, abyste nenasávala vzduch a prudce zatáhněte. Vzniklý podtlak by měl třísku vytáhnout.

Bílý ocet

Ponořte prst s třískou na několik minut do octa. A sledujte, jestli tříska začne vycházet na povrch. Pozor, může to trvat 5 minut, ale i půl hodiny. Déle prst v octu ale nedržte, mohl by vám podráždit pokožku.

Banánová slupka

Odřízněte kousek banánové slupky a vnitřní stranou ji přilepte leukoplastí na místo nad třískou. Nechte působit přes noc do rána, kdy by se měla tříska posunout směrem vzhůru, aby ji bylo možné vyjmout pinzetou. Podobně by měl zafungovat i plátek brambory. Máme pro vás i pár tipů, jak rychle a bezpečně  vytáhnout klíště. Více o tomto tématu jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008