Zlomil se vám nehet? Známe triky, jak jej rychle opravit tak, aby to nikdo nepoznal

 Krása 
01. května 2018 10:35 / Šárka Sokolská
  0
📷
7 fotografií v galerii
Oprava nehtu už nepředstavuje žádný problém Shutterstock
Znáte to. Pečlivě si děláte manikúru, pečujete o své nehty, aby byly krásné dlouhé a pak se to stane. Zlomí se. Ale nezoufejte. Naštěstí existuje pár triků, díky nimž se dá nehet opravit tak, aniž by to někdo poznal.

Nehet se zlomí snad takřka každému na světě. Bohužel se to obvykle stává v tu nejnevhodnější dobu. Hlavní je nepanikařit. Na opravu zlomeného nehtu vám postačí lepící páska, případně pytlík čaje a lepidlo.

První pomoc

Tento trik se vám bude hodit i v případě, že si nehet zlomíte v kanceláři. Na jeho opravu totiž budete potřebovat obyčejnou průsvitnou lepící pásku. Ale tu měkkou, ne tvrdou. Z ní ustřihněte kousek, který je větší než nehet. Zlomené části nehtu přiložte pečlivě k sobě, aby vám nevznikla mezi nimi žádná mezera. Pak přilepte pásku, pevně přitlačte a dobře místo uhlaďte. Pásku uhlazujte vždy ve směru zlomeného nehtu, nikdy ne v protisměru. Přečnívající část pásky odstřihněte. Pokud máte s sebou lak na nehty, místo ještě přelakujte.

Pozor při sundávání

Počítejte s tím, že tento trik je skutečně jen na kratší dobu. V žádném případě to není trvalý způsob opravy. Nehet byste jinak museli přilepit silným lepidlem. Až budete pásku odlepovat, postupujte ve směru zlomeného nehtu, ne v opačném směru, nebo si můžete nehet strhnout.

Kouzlo s pytlíkem čaje

Dlouhodobější oprava vyžaduje už trochu delší čas a trochu trpělivosti. Ale pokud se vám to podaří, vydrží vám takto opravený nehet prakticky po celou dobu, než odroste. Navíc tento trik můžete použít i v případě, že se vám nehet zalomí v polovině lůžka.

Potřebujete

  • alkohol, třeba v podobě pleťové vody, která jej obsahuje
  • lepidlo na nehty
  • pytlík čaje
  • potravinářskou fólii
  • pilník, leštičku na nehty
  • lak na nehty

Postup krok za krokem

Nehet nejprve dobře odmastěte pomocí alkoholu. Pak jej upravte pomocí leštičky tak, abyste v místě prasknutí jemně snížily a zmatnily jeho povrch. Sáček s čajem otevřete a čaj vysypte třeba do sítka a pak si jej zalijte. Ve skutečnosti potřebujete jenom ten sáček. Z něj vystřihněte tvar vašeho nehtu. Lepidlem potom natřete celý nehet a opatrně přilepte kousek sáčku. Pokud nechce přilnout, použijte kousek potravinářské fólie a jemně ji na místo zatlačte. Po zaschnutí lepidla aplikujte ještě jednu vrstvu a nechejte pořádně zaschnout.

Na závěr vyhlaďte

Nerovnosti, které vám vznikly po aplikaci lepidla, srovnejte leštičkou na nehty. Pak už stačí jenom nanést podkladový lak a na něj aplikujte vrstvu barevného. A máte hotovo. Pokud budete při dalším lakování opatrná, vydrží vám takto opravený nehet do doby, než vám odroste. Známe také triky, jak nalakovat nehty tak, aby vám lak vydržel co nejdéle a neolupoval se. Více jsme o tomto tématu psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47