Objevte elixír krásy hollywoodských celebrit. Epsomskou sůl

 Krása 
06. května 2018 09:14 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Epsomská sůl má blahodárné účinky na pleť i vlasy Shutterstock
Je to sůl, ale ve skutečnosti solí vůbec není. Její chemický název je síran hořečnatý, což je látka, která nadmíru prospívá našemu zdraví. Ale nejen jemu, ale také naší kráse. Objevte elixír krásy - epsomskou sůl.

V minulosti se lidé zkrášlovali výhradně na přírodní bázi. Tak proč se nevrátit k těmto časům? Takže zapomeňte na chemické výrobky a začněte čerpat sílu z přírody, konkrétně z epsomské soli. Její zázračné účinky objevily i světové celebrity, které se v hořké soli koupou, aby měly ploché břicho. A nejlepší na tom je, že stojí pár korun a mají ho ve většině lékáren.

Jemný peeling 

Epsomská sůl je skvělým peelingem pro tělo. Můžete ji vetřít do mokré nebo vlhké pokožky a následně se osprchovat. Zvýšíte tak obsah hořčíku ve vaší pleti. Hořká sůl je nejlepším přírodním čistícím prostředkem. Omladí a hydratuje pokožku, odstraní toxiny, dodá potřebné minerály.

Koupel na ploché bříško

Odpočiňte si v teplé solné koupeli, která vám krásně uvolní svaly, navíc je to skvělý prostředek proti stresu. Kromě toho vám tato koupel pomůže proti zadržování vody v těle, takže výsledkem bude ploché bříško. Dopřejte si třikrát týdně lázeň připravenou rozpuštěním dvou hrnků hořké soli ve vaně.

Maska pro objem vlasů

Pokud neustále hledáte přípravky na vlasy, které vám dodají objem, sáhněte po hořké soli. Připravte si z ní masku na vlasy. Smíchejte jeden díl vlasového kondicionéru s jedním dílem hořké soli. Zahřejte tuto směs na pánvi a teplou naneste na vlasy. Nechte působit 20 minut a poté opláchněte. Hořká sůl doslova nasákne přebytečný olej z vlasů. Stačí do šamponu přidat hrst a umýt je jako obvykle.

Léčí akné i ekzém

Epsomská sůl je úžasná pro léčbu akné. Obsahuje antimikrobiální síran, jenž pomáhá ničit bakterie způsobující akné. Opět ji můžete použít buď jako peeling pro odstranění staré kůže a uvolnění pórů anebo jako doplněk k pleťové vodě, která vám pomůže vyčistit póry. Nalijte trochu pleťové vody do malé misky, přidejte 1/2 kávové lžičky soli, nechte rozpustit a vetřete do pokožky. Podobným způsobem si můžete solí léčit záněty kůže, štípnutí od hmyzu či mírných spálenin od sluníčka i ekzém. Stačí rozpustit lžíci espomské soli v půl sklenice vody a místo potírat. Na ekzémy je výborná také třezalková mast, která mimo to pomáhá i při revma. Více o jejích účincích jsme psali zde.

Zdraví pro nohy

Hořká sůl je také skvělá pro koupel nohou. Účinně bojuje proti plísni, snižuje otoky, záněty i zápach nohou a jemně obrušuje odumřelou kůži, což skvěle využijete po celodenní túře. Předejte půl šálku epsomské soli do lavoru teplé vody a ponořte do něj nohy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve