Odstranit chloupky lze mnoha způsoby. A jde to i zcela bezbolestně

 Krása 
07. května 2018 08:13 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hladké tělo považují ženy za samozřejmost Shutterstock
Snad každá žena touží po dokonale hladkých nohách či tříslech bez známek podráždění. Možností, jak z těla nežádoucí chloupky dostat pryč, je dnes už mnoho. A i když se chcete chloupků zbavit navždy, nemusíte hned chodit do kosmetických salonů. Lze to zvládnout i doma.

Obecně platí, že se ženy musejí rozhodnout, zda v rámci snahy o hladké tělo podstoupí depilaci nebo epilaci. Rozdíl mezi těmito dvěma způsoby odstraňování chloupků je celkem zásadní. Zatímco pomocí depilace odstraňujete pouze část chloupku, která je viditelná na povrchu pokožky, pomocí epilace odstraňujete chloupky včetně jejich kořínků. O nejčastějších chybách, kterých se ženy při holení dopouštějí, jsme psali zde.

Rychlá a bezbolestná metoda – depilace

Pokud se bojíte bolesti a nechcete odstraňování chloupků věnovat moc času, tak je pro vás ideální depilace. Výsledky sice nejsou zcela dlouhodobé, ale když je odstraňování chloupků touto metodou rychlejší, tak ani moc nevadí, že musíte chloupky holit častěji.

Asi nejznámější metodou je používání klasického žiletkového strojku nebo jednorázového holítka. V tomto případě se zcela nevyplatí šetřit, protože nekvalitní žiletka může způsobit podráždění pokožky a červené pupínky. Při holení žiletkou je potřeba používat gel na holení, anebo si vybrat strojek, jehož hlavice je vybavena pásky s holícím gelem. Pak už další gel na holení nepotřebujete.

O něco modernějším řešením je elektrický holicí strojek pro ženy. Strojky mají pohyblivé planžety, které se přizpůsobují tvarům těla a odstraňují chloupky ze všech částí těla. Používat je můžete ve vodě anebo na sucho, záleží jen na vás, který způsob vám bude více vyhovovat.

Epilace pro dlouhodobě hladkou pokožku

Epilací odstraňujete chloupky i jejich kořínky. Proto trvá déle, než chloupek opět vyroste a vy se tak můžete déle těšit z hladké pokožky. Epilaci ocení zejména ženy s tmavšími chloupky, protože kořínky těchto tmavých chloupků mohou být po pouhém oholení vidět.

Pohodlným řešením pro epilaci je elektrický epilátor. Chloupky zachytávají a vytrhávají jednotlivé pinzety, kterých na hlavě epilátoru najdete 20 až 40. Čím více pinzet, tím rychlejší epilace. Pro někoho ovšem může být proces vytrhávání chloupků značně bolestivý. V takovém případě lze používat některé epilátory ve vodě, nebo si k nim můžete přikoupit chladící rukavici na napnutí a ochlazení pokožky. V případě epilace je potřeba si na proces vytrhávání chloupků zvyknout, protože po čase už bolestivost cítit nebudete a zároveň vám chloupky porostou jemnější.

Bezbolestnou cestou k opravdu dlouhodobě hladké pokožce jsou IPL epilátory. Záblesky IPL světla působí na chloupky tak, že po pár ošetřeních vypadnou a následně přístroj zabraňuje jejich opětovnému růstu. Nemusíte tak utrácet tisíce v kosmetických salónech, ale ušetřit čas i peníze při používání IPL epilátoru doma. Největším plusem této metody je její bezbolestnost a pokožka bez podráždění. Tyto přístroje sice stojí několik tisíc korun, ale když se domluvíte třeba se sestrou či kamarádkou, bude pro vás počáteční investice hned schůdnější.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve