Originální řešení, jak se zbavit oparů a akné

 Zdraví 
08. května 2018 13:26 / Monika Thomsonová
  0
📷
4 fotografie v galerii
A opět se vracíme k radám našich babiček, které jsou studnicí nápadů Shutterstock
Vzbudit se s oparem nebo nepěkně vypadající vyrážkou na obličeji není nic příjemného. A hlavně ne tehdy, když vás čeká důležité setkání nebo jiná významná událost. Co s tím? Začít s vytlačováním vyrážky nebo s maskováním korektorem?

Je to řešení, ale ruku na srdce, není to tak úplně ono. A co v případě oparu? Postačí nanést ošetřující krém a zakrýt rtěnkou na rty? To taky nebude to nejlepší řešení.

Máme pro vás tip na jedinečnou tinkturu, která vám pomůže tyto kosmetické problémy vyřešit. Pokud hledáte přírodní řešení na bolest nebo ošetření pokožky, tak jste na správném místě. A pokud se ptáte, co mohou mít opary a akné společné, tak je to právě toto řešení. Oba problémy vyřešíte tinkturou, kterou si jednoduše připravíte i vy. O tom, jak zvítězit nad oparem, jsme psali i v jiném článku.

Tinktura z meduňky

Na tinkturu potřebujete jen meduňku a alkohol. Dbejte na to, abyste si nasbírali čistou meduňku, kterou nemusíte oplachovat vodou. Postačí vám přibližně 10 lístků meduňky, které je třeba zalít alkoholem (alespoň 70%), nejlepší je sáhnout po 70% lihu.

Postup

Lístky meduňky vložte do čisté skleněné nádoby a zalijte lihem. Nechte louhovat 24 hodin. Výluh následně můžete používat na ošetřování pokožky. Alkohol má vysušující účinky, proto tinkturu nedoporučujeme používat na celý obličej, ale jen lokálně na postižené místo. Aby se do tinktury nedostaly bakterie, použijte vatovou tyčinku nebo odličovací tampon.

Meduňková tinktura rychleji zahojí opar a ošetří pokožku rtů, díky čemuž se vám opary nebudou objevovat tak často. Stejně to platí i v případě akné a jiných kožních zánětů. Víte, že na akné zabírá i obyčejné rajče? Více se dozvíte zde.

Tinktura z lilie

V případě, že nemáte možnost nasbírat meduňku, můžete ji nahradit okvětními lístky z lilie. Postup je totožný jako v případě meduňkové tinktury. Účinky jsou stejně dobré, avšak lupeny z lilie je třeba louhovat podstatně déle, až měsíc.

Liliová tinktura je vhodná nejen na opary a akné, ale i na záděry na nehtech, hnisavé rány, popáleniny, zarůstající nehty a podobně.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008