Kalhotové overaly jsou letos trendem číslo jedna. A rozhodně nesluší jen hubeným

 Móda 
10. května 2018 13:10 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Nebojte se overalů, sluší každé ženě Internet
V letošní módě je hned několik zajímavých trendů, jedním z nejvýraznějších jsou pak kalhotové overaly. Jestli jste je dosud odmítaly, měly byste názor přehodnotit. Jejich obrovskou výhodou je, že sluší štíhlým i boubelkám.

Ne každý módní trend, který nám světoví návrháři předhodí, je nositelný a už vůbec neplatí, že by slušel každé ženě bez ohledu na její postavu. Ovšem kalhotový overal si určitě zamilujete. Může vypadat sportovně i elegantně a hlavně - sluší štíhlým, malým, vysokým i ženám při těle. Chce to jen vybrat správný kousek.

Overaly představují originální alternativu k šatům a jsou ideálním kouskem nejen na léto. Můžete si ho vzít do práce, na procházku, ale i na slavnostní večer. Je zkrátka univerzální. Záleží jen na materiálu a střihu - na každou postavu se dá sehnat ten správný. Někomu budou slušet overaly s dlouhými nohavicemi, jinému s krátkými či tříčtvrtečními.

Elegantní overal pro každou postavu

Pokud budete chtít vypadat v overalu elegantně, vsaďte na jemný vzdušný materiál (třeba hedvábí) a klasický střih. Nezapomeňte ale střih přizpůsobit vaší postavě.

Vysoké a šíhlé ženy si mohou dovolit overal s dlouhými kalhotami a doplněný třeba páskem. O tom, jak pásek dokáže každému outfitu dodat správný šmrnc, jsme psali zde.

Dámám menšího vzrůstu zase budou více lichotit overaly s krátkými nohavicemi.

Pokud máte nějaké to kilo navíc, vyhněte se raději overalům, které jsou příliš upnuté přes stehna a zadek - takové střihy totiž zbytečně umocňují dojem plnosti a zdůrazňují vaše ženské křivky.

Pozor na délku i materiál

Při výběru overalu je asi nejdůležitější zvolit správnou délku a materiál. Pokud si hodláte pořídit módní maxi overal, správně by vám jeho nohavice měly sahat určitě pod kotníky.

V případě širokých zvonových nohavic mohou klidně sahat až na zem, tam vás pak omezuje pouze praktičnost nošení.

Obepnuté nohavice nikdy nenoste kratší nebo snad vykasané, pokud tedy nechcete vypadat jako v montérkách.

Pokud chcete overal na každodenní nošení, poohlédněte se po nemačkavém a vzdušném materiálu - jeho praktičnost velmi oceníte. U overalu pro společenské účely můžete volit silnější materiál a nemusíte se bát ani zajímavých a výrazných efektů.

V jednoduchosti je síla

Kalhotový overal je výrazný kousek sám o sobě. Pokud nechcete, aby se vám brzy okoukal, volte raději jednobarevný model. Daleko lépe se vám bude kombinovat s dalšími doplňky.

Jednobarevné overaly převládaly i na světových módních přehlídkách. Čím neutrálnější odstín zvolíte, tím lépe.

Pokud ale milujete vzory, klidně si nějaký takový kousek pořiďte. Mějte ale na paměti, že celý outfit bude vypadat hodně výrazně.

S čím overal kombinovat

Základní pravidlo zní, že overal nepotřebuje žádné výrazné doplňky. Stačí správné brýle, boty a kabelka.

Co se týká kabelky, k elegantním overalům vypadá nejlépe jednoduché malé psaníčko nebo ne příliš velká kabelka na dlouhém popruhu přes rameno. Rozhodně ale zapomeňte na velké shopper tašky.

Co se týká bot, k overalům dobře ladí sandály nebo vysoké jehly. Ke kratším modelům pak můžete vytáhnout i semišové kozačky.

Overaly s hlubokým výstřihem pak lze doplnit minimalistickým dlouhým řetízkem a neuděláte chybu ani když si vezmete výraznější náušnice nebo kontrastní pásek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008