Meruňkový olej pomůže se zánětem i při boji s rakovinou

 Zdraví 
14. května 2018 11:31 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Meruňky nejsou jen oblíbeným ovocem, dokážou toho více Shutterstock
O meruňkovém oleji je známo, že jeho jemnost a složení uzdravuje kůži, avšak to není vše. Meruňkový olej má řadu dalších výhod. Působí protizánětlivě a dokonce pomáhá i v boji proti některým druhům rakoviny.

Meruňky prý působí i proti stárnutí. Meruňkový olej je za studena lisovaný a vyrobený z meruňkových jader. Díky jeho jemnosti je velice vhodný pro jakoukoliv kůži, ať už se jedná o miminka či starší lidi, kteří jeho účinky obzvlášť ocení.

Díky jeho hydratačním a vyživovacím účinkům pomáhá v boji proti jakýmkoliv vráskám, ekzémům, popáleninám či zánětech, jako je akné. Velice dobře vsakuje, a tak po sobě nezanechává žádnou mastnotu. Meruňkový olej použít také na vlasy, které vyživuje a podporuje jejich růst i lesk.

Pomáhá léčit problémy s játry i žlučníkem

Meruňkový olej lze ale užívat i vnitřně. Pomáhá nám ztlumit a léčit problémy se žlučníkem nebo játry a také při trávení, kdy v žaludku hubí škodlivé bakterie. Díky protizánětlivým i antibakteriálním účinkům pomáhá zklidnit žaludeční vředy a celkově posílit trávení.

Vnitřní užití meruňkového oleje nám také pomáhá s celkovou regenerací a obnovou kožních buněk, jelikož obsahuje řadu vitamínů i jiných prospěšných látek. Například vitamínem B17, který se v meruňkách nachází, lze léčit některé typy rakoviny nebo posilovat jejich prevenci. Užíváním meruňkového oleje tak chráníme naši kůži proti kožním nádorům.

Je plný vitamínů

V meruňkovém oleji je vitamín B1, B2, B3, B5, B6, B12, A, B, C, E a draslík spolu s esenciální mastnými kyselinami a kyselinou linolovou. Také zde můžeme nalézt vitamíny B15, B17 a B19, které pomáhají s eliminací rakovinných buněk.

Účinky oleje nejvíce ocení lidé, kteří trpí vysušenou kůží, mají citlivější kůži, trpí ekzémy, akné, záněty, vyrážkami nebo mají problémy se žaludkem, žlučníkem či játry. Jako vhodný doplněk léčby ho mohou užívat i lidé trpící rakovinou. Meruňkový olej také nalezne využití u všech, kteří rádi pečují o své vlasy a chtějí jim dodat výživu i lesk.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47