Deset dekorací na svatbu, které si hravě vyrobíte sami

 Vztahy 
17. května 2018 12:10 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
14 fotografií v galerii
Za výzdobu nemusíte utrácet horentní sumy Shutterstock
Svatební sezona je v plném proudu, a pokud se i vám blíží vysněný svatební den a rozhodli jste se, že si výzdobu budete dělat sami, přinášíme vám deset tipů, se kterými zaručeně uspějete. U většiny z nich využijete věci, které máte doma vy, nebo někdo z vašeho blízkého okolí.

Některé nevěsty nechávají vše na svatebních organizátorech, cateringových společnostech či restauračních zařízeních. Jiné však chtějí vnést do svého svatebního dne i kus sebe, a tak se rozhodnou, že si vše zařídí samy. Přece jen čím lepší dekorace, tím krásnější fotografie. A aby na svatebních fotkách nevypadala krásně pouze dekorace, přečtěte si, jak správně pózovat, abyste vypadala krásnější.

Zařídit si celou svatbu osobně není snadné, ale pokud věříte jen samy sobě, nebo chcete na svatbě ušetřit, ale zároveň se nepřipravit o romantickou atmosféru, pusťte se do toho. Toto jsou tipy na výrobu nejkrásnějších domácích dekorací.

Balonky v tylu

Nafukovací balonky jsou asi nejjednodušší dekorací, kterou nemůžete nic pokazit. Pokud koupíte bílé, budou se hodit úplně ke všemu, budou působit něžně a celý prostor obarví doběla. Chcete-li, aby vše působilo ještě něžněji, obalte je tylem, dole zavažte stuhou nebo provázkem, za který vložte kytičku.

Pompomy

Pokud seženete hedvábný papír, který se již dá sehnat lépe, než tomu bylo dříve, můžete si vyrobit i úžasné pompomy. Stačí dát alespoň šest, lépe však osm, hedvábných papíru ve tvaru obdélníku na sebe a přehýbat je jako harmoniku. Poté svázat uprostřed provázkem, přehnout, rohy zastřihnout a jeden po druhém listu hedvábného papíru opatrně vytahat. Vznikne vám krásná koule, kterou můžete zavěsit kamkoliv. Pro postup se podívejte do naší fotogalerie.

Papírové řetězy

Krásně vypadají také papírové řetězy a girlandy. Na jejich výrobě není nic složitého. Zkrátka si jen vystříhejte z papíru požadované tvary a provlékněte jimi bílý nebo přírodní provázek a zavěste všude tam, kde chcete mít trochu více bílé barvy. Girlandy a řetězy můžete udělat v jakýchkoliv barvách.

Romantické osvětlení

S příchodem večerního šera působí krásně, když můžete prostor osvětlit příjemným žlutým světlem. Vložte svíčky do starých zavařovacích sklenic, které můžete omotat stužkou, květinami, popsat bílou fixou na sklo, nebo do nich vložit písek či kamínky a za svíčku postavit společnou fotografii. Můžete rovněž vložit květinu do vázy, naplnit ji až po okraj vodou a nad „utopenou“ květinu položit na vodní hladinu zapálenou svíčku.

Staré rámy na obrazy

Jestliže víte, že má vaše babička nebo maminka na půdě staré dřevěné rámy na obrazy, které teď nikdo nepotřebuje, využijte je jako dekoraci na svoji svatbu. Rozmístěte je po prostoru, kde se bude konat svatební obřad, hostina nebo party a omotejte je květinami. Velké rámy můžete použít jako pozadí nebo přímo prostor pro fotku u svatební fotobudky, naopak malé se budou hodit jako dekorace u stánků s jídlem či místem pro dary.

Staré záclony a závěsy

Máte doma nepoužívané závěsy či záclony v barvě vaší svatby? Nebo pouze bílé? Perfektní. Vezměte je s sebou a zavěste na stromy, nebo si s jejich pomocí vyrobte i svatební oltář! V kombinaci s květinami to bude působit neuvěřitelně něžně.

Závěsné květiny

Jestliže ještě někde seženete staré žárovky, můžete použít jejich skleněné části jako malé závěsné vázičky. Nalijte do nich vodu, umístěte květiny, konce obvažte provázkem a zavěste kamkoliv. Stejně tak můžete použít lahve od limonády, zavařovací sklenice, či jakékoliv jiné skleněné nádoby.

Vázy na květiny

Když už jsme u těch květin, je dobré vyrobit si i vázy pro ty, které budou stát na stole při svatební hostině. Potřebovat budete opět jakékoliv skleněné nádoby, které natřete lepidlem. Natřené nádoby poté posypte glitry, nebo obalte přírodním provázkem.

Nádoby na vodu

Hodit se vám budou i staré nádoby, které máte na zahradě na chytání dešťové vody. Konve, kýble, vaničky nebo necky. Jen samozřejmě neberte ty plastové, ale spíš ty plechové nebo dřevěné. V den „D“ do nich nalijte čistou vodu, do které můžete klidně kápnout trochu esenciálního oleje pro provonění. Po hladině pusťte plovoucí svíčky a nasypte do vody okrasné kvítky, nebo rovnou celé květiny.

Paletová tabule

Nevíte, kam napsat pro svatební hosty vzkazy? Krásně vypadají stará zrcadla, na která napíšete bílou fixou na sklo všechny své pocity, vzkazy, poděkování či instrukce. Máte-li k dispozici dřevěnou paletu, klidně využijte i tu. Pro inspiraci se podívejte do naší galerie.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008