Užitečný pomocník: bezbarvý lak na nehty se vyplatí mít doma

 Ostatní 
17. května 2018 14:12 / Iva Dvořáková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Průhledný lak na nehty je všestranným pomocníkem Shutterstock
S bezbarvým lakem doma dokážete velké věci. Oživíte staré sponky, navléknete nit, zachráníte si děravé punčochy nebo vanu před rzí. Že se s lakem dají opravit i poškrábané boty? Čtěte dál a dozvíte se jak.

Nemusíte si lakovat nehty, ale je opravdu dobré doma mít lak. Ne ten barevný, ale bezbarvý. Je to totiž nesmírně užitečný pomocník na různé drobné problémy, se kterými se doma potýkáme.

Zachrání punčochy

Tento trik je klasika, která ale nikdy neztratí na své funkčnosti! Situaci, kdy se vám v práci nebo během dne udělá oko na punčoše, někdy zažila asi každá žena. 

V takové chvíli se vyplatí mít u sebe vždy maličkou lahvičku bezbarvého laku, jenž situaci zachrání předtím, aby se nestala ještě horší. Stačí oko lehce zalakovat bezbarvým lakem, počkat, až uschne, a katastrofa v podobě díry na punčoše je zažehnána.

Oživí staré sponky

Dodejte šmrnc vašim starým sponkám. Přetřete je lakem na nehty se třpytkami (jen jejich vrchní část, která je na vlasech vidět) a nechte dobře zaschnout. K zaschnutí dobře poslouží například obálka, na kterou sponku připnete.

Ochrání bižuterii

Bižuterie a vůbec kovové předměty na vzduchu brzy změní barvu, často černají. Je to dané oxidací kovu. Naneste na bižuterii ochrannou vrstvu bezbarvého laku na nehty, díky ní budou mnohem déle vypadat jako nové.

Udrží čistou vanu

Rezaví vám kovové nádobky v koupelně (např. pěna na holení položená na okraji vany apod.)? Potřete jejich spodní okraje lakem na nehty a další korozi tak úplně zabráníte.

Opraví poškrábané boty

Tady bude potřeba barevný lak. Pokud máte lakované boty plné škrábanců, zkuste najít lak, který nejlépe odpovídá barvě obuvi. Reálnou barvu laku poznáte nejlépe tak, že si jej nalakujete na nehty a necháte zaschnout. Škrábanec lehce přetřete lakem, nechte zaschnout a obuv bude zase vypadat jako nová.

Udělá pořádek v bylinkách

Máte na zahrádce zasazené bylinky, které si označujete dřevěnými kolíčky s nápisy? Pak se vám určitě stalo, že se nápis po čase rozpil a vy jste nevěděli, která rostlinka je která. Řešení je jednoduché – potřete si kolíčky s nápisem bezbarvým lakem na nehty.

Protáhne nit jehlou

Všichni dobře víme, že ne vždy bývá hračka protáhnout nit jehlou. Pokud se vám konec nitě třepí a nejde jej jehlou protáhnout, nalakujte konec nitě nejdříve bezbarvým lakem a jakmile zaschne, uvidíte, že vše půjde úplně hladce.

Zalepí obálku

Pokud nemáte lepidlo a dělá vám zle olizovat obálku, potřete spoje bezbarvým lakem, čímž ji bezpečně uzavřete před kýmkoliv, kdo by si chtěl její obsah přečíst. A jestli si chcete prostě jen nalakovat nehty, podle tohoto návodu si vyrobíte domácí lak rychle a jednoduše.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47