Nemůžete sehnat tu pravou tvářenku? Pak si ji jednoduše vyrobte

 Krása 
26. května 2018 14:23 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Výroba vlastní tvářenky není žádná věda Internet
Tvářenka je něco, co by v kabelce nemělo nikdy chybět. Pleti dodá zdravou a projasněnou barvu. Ale ne vždy natrefíte na ten správný odstín. Tak proč si ji nevyrobit doma?

Sypký pudr i tvářenka dokážou dát pleti svěží nádech a snadno se vejdou do kabelky. Pustit se do jejich přípravy doma přitom není nic složitého. A hlavně si můžete namíchat svůj vlastní odstín, který vám bude přesně sedět. Důležitá je také kvalita použitých surovin.

Růžová líčka

K výrobě domácí krémové tvářenky budete potřebovat pár ingrediencí, které asi běžně nemáte doma, ale dají se poměrně snadno sehnat na internetu. A navíc řadu z nich pak můžete bez problémů použít i na jiné účely.

Suroviny

  • avokádové máslo
  • mrkvový olej
  • jojobový vosk
  • barevný oxid (růžový)
  • oxid zinečnatý
  • růžový jíl
  • mica prášek (barva do kosmetiky)
  • vhodný obal třeba od použité tvářenky nebo balzámu

Trocha alchymie 

Ve vodní lázni rozpusťte 12 dílů jojobového oleje, 15 kapek mrkvového oleje a 6 dílů avokádového másla. Jakmile se směs stane kompaktní, začněte postupně přidávat sypké ingredience. Jejich poměr už záleží na vás, jaký výsledný odstín tvářenky chcete mít. Takže to tak trochu bude alchymie, ale na druhou stranu velká zábava. Začněte určitě s menším množstvím, než si najdete tu správnou míru. Jakmile budete s výsledkem spokojené, přelijte směs do kelímku a nechejte ztuhnout. Pak už používejte dle potřeby.

Nová tvářenka ze staré

Pokud vám přijde uvedený recept příliš složitý nebo finančně nákladný, zkuste tuto „levnou" variantu. Vezměte si různé pudrové tvářenky, které už nepoužíváte, nebo vám nevyhovuje odstín a nadrťte je. Z barevných pudrů si smíchejte takový odstín, který vám bude přesně pasovat, vsypte jej do vhodné krabičky a zakápněte lihem. Počkejte, až směs zaschne a novou tvářenku máte hotovou. Podobným způsobem se dají „oživit“ i vaše staré oční stíny nebo ze staré rtěnky vykouzlit nový odstín. Více tipů, jak kouzlit ze starou kosmetikou, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008