Sexuálně abstinujete? Vaše vagína tím nepředstavitelně trpí

 Vztahy 
27. května 2018 17:30 / Šárka Sokolská
  2
📷
4 fotografie v galerii
Sexuální půst vede k depresi, ale také tím trpí vaše pohlavní ústrojí Shutterstock
Sexuální abstinence má velký negativní dopad na ženské tělo, zejména na jednu oblast. Na vagínu. A dokonce se z toho můžou vyklubat i velice bolestivé problémy. Může se to stát každému. Třeba po rozchodu s partnerem, s nímž jste žili mnoho let, nebo při mnohaletém vztahu, který už pro jednoho ztrácí erotické kouzlo.

Nejenže jste přišli o lásku, vzájemnost, vztah, ale také o pravidelný přísun endorfinu neboli hormonu štěstí, který se uvolňuje při sexu. A to nemluvě o vašem těle, které to také vnímá negativně.

Deprese a úzkost

Je všeobecně známo, že jak během, tak i po milování se v těle uvolňují endorfiny (zvané také hormony štěstí). To výrazně snižuje riziko depresí a zlepšuje náladu - zkrátka se cítíte pohodově. Při nedostatku sexu se naopak u lidí projevuje rozmrzelost, náladovost a pocity úzkosti, které častou vedou až k depresím.

Sex může být bolestivý

Je to jako s posilovnou. Pokud jsou svaly zvyklé pravidelně pracovat a pak si dáte delší čas pauzu, tak další fyzická aktivita po takové přestávce bude hodně bolet. A stejné je to i se sexem. I svaly ve vagíně, které jsou zvyklé na fyzickou námahu (což je vlastně i sex), pak mají problém si znovu po delší přestávce přivyknout na „zápřah“.

Takže ano, pohlavní styk po delší pauze může bolet. Ale naštěstí je to skutečně jenom do doby, než si na to vaše vagína opět zvykne. Navíc počítejte s tím, že vám možná bude chvilku trvat, než dosáhnete touženého orgasmu. Ale pomoci vám k němu může si skvělá sexuální masáž, o které jsme psali zde.

Silná křeč

Tento problém není tak spojen s dlouhou sexuální pauzou, ale je nutno zmínit i tuto zdravotní kondici. Náhlé stažení svalstva a křeč se nazývá vaginismus a může se objevit spontánně nebo být důsledkem psychického stavu. Může se zavřít v důsledku traumatické zkušenosti nebo jen ze strachu z prvního sexu.

Ztráta chuti

Bohužel, dalším negativním důsledkem dlouhodobého sexuálního půstu je ztráta chuti. Je však dokázáno, že sex má spoustu blahodárných účinků. Orgasmus má příznivé účinky na tělo a dokáže zmírnit bolest i napětí, obzvlášť co se týče menstruačních bolestí.

Změny během PMS

Pokud se naprosto vzdáte sexu včetně masturbace, může docházet ke změnám. Je dost možné, že budete mít bolestivější menstruaci a křeče v podbřišku se budou vyskytovat víc než obvykle.

Nebojte se masturbovat

I když nemáte už delší dobu partnera, můžete se všem těmto problémům vyhnout jediným způsobem. Masturbací. Je dokázáno, že kdo pravidelně masturbuje, je potom mnohem lepším milencem. Může se zdát, že poté, co jste dala život vašim dětem, je sex najednou méně důležitou součástí vašeho života, ale to není pravda. Především kolem přechodu, kdy ženské tělo prochází velkou hormonální změnou, je důležité udržovat vagínu aktivní, aby nedošlo k oslabení vaginálních stěn. Opět se doporučuje alespoň občasná masturbace, pokud nemáte partnera.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47