Šikovným líčením lze oči opticky zvětšit. Stačí znát tajemství vizážistů

 Krása 
07. června 2018 08:10 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Každá žena touží po krásných velkých očích Shutterstock
Možná toužíte po krásných velkých očích, ale příroda vám je bohužel nenadělila. Nemusíte ale věšet hlavu. Stačí se naučit pár šikovných triků vizážistů a vaše oči budou hned opticky větší. Tajemství spočívá ve správném nalíčení.

Natočte řasy

Jestli nemáte přirozeně dlouhé a husté řasy, neměla byste zanedbávat natočení řas. Právě natočení pomocí kleštiček na řasy totiž zaručí otevřený a rozzářený vzhled vašich očí. Po natočení naneste tvarující řasenku, která pomůže udržet natočený efekt.

Nebojte se ani umělých řas. Samostatné trsy umělých řas působí exoticky, svůdně, a když jsou použity správně, vzbuzují i dojem přirozenosti. Zaručeně přitáhnou pozornost k vašim očím a dokonale je rozevřou. Kdyby se vám umělé řasy zdály příliš dlouhé, není problém je zkrátit nůžkami. Pro ideální vzhled střídejte délku trsů.

Pořiďte si rozjasňovač

Každá majitelka menších očí by měla mít vždy při ruce rozjasňovač. Dokáže oči prozářit a tak i zvětšit. Nanáší se pod obočí a do vnitřních koutků očí. Rozjasňovač určitě vyzkoušejte, umí doslova zázraky.

Skvěle funguje i pod očima, kde zakrývá tmavé kruhy, popřípadě i nad obočím. Vaše oči budou opticky do široka rozevřené, navíc získají svěží a odpočatý vzhled.

Tajemství vizážistů

Tajemství vizážistů spočívá v bílém očním stínu, který vaše oči promění k nepoznání. Spočívá v aplikaci bílého očního stínu do vnitřního koutku oka - v místě, kde se potkává dolní a horní víčko, nedaleko slzného kanálku.

Další magické zdokonalení potom představuje nanesení krémové bílé tužky na spodní víčko. Vede se na dolním víčku až za linií řas, tedy na části, která je nejblíže oku. Právě z důvodu, že se linka maluje tak blízko oka, je třeba šikovnost, ale úsilí se vyplatí.

Správná volba barvy stínů

Hlavní barva, která dokáže oči opticky otevřít, je samozřejmě bílá. Není proto ale nutné vzdát se všech ostatních odstínů. Podobně poslouží i světle stříbrná. Určitě využívejte hlavně odstíny, které vám hezky ladí k očím, výborné jsou třeba pastelové barvy. Od věci nejsou ani blýskavé třpytivé stíny, které dodají očím jiskru.

Naopak raději vypusťte černou - pokud nejste profesionálka, můžete touto barvu velmi snadno vaše oči naopak opticky zmenšit. Pro kouřové líčení se tedy držte raději odstínů šedé, která je k přešlapům milosrdnější.

Nezapomeňte na obočí

O tom, že obočí dokáže změnit celý vzhled tváře, není pochyb. Mnoho žen přesto úpravu obočí zanedbává, protože zkrátka neznají ideální tvar nebo se bojí přehnaného trhání.

O tom, jak docílit krásného obočí, jsme psali zde. Pokud si ale na to samy netroufáte, zajděte si k profesionálovi, aby vám obočí vytrhal do správného tvaru. Výsledku určitě nebudete litovat.

Tmavá linka nemusí být tabu

Pokud milujete tmavé oční linky, nemusíte se jich vzdát ani tehdy, kdy se snažíte oči opticky zvětšit. Měla by ale být tenoučká a měla by kopírovat kulatý tvar oka, pouze ve vnějších koutcích jít mírně nahoru k očnímu záhybu.

Tmavou linku na dolním víčku úplně vynechejte, nebo ji veďte velice jemnou a pouze jen do ¾ víčka směrem z vnějšího koutku. Vnitřní koutky musejí zůstat světlé bez tmavých linek.

Z barev očních linek volte například šedou nebo tmavě hnědou, černou linku jedině v případě, že ji namalujte opravdu velice jemnou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod