Levná potravina, která likviduje tuky a má ji doma každý

 Krása 
17. června 2018 08:29 / Martina Langová
  4
📷
3 fotografie v galerii
Grep odbourá tuky a zažene chuť na sladké Pixabay
Ochlazuje a báječně se hodí do letních nápojů. Jenže obyčejný grep toho umí mnohem víc. Věděli jste, že je jedním z nejsilnějších spalovačů tuků? Na naše tělo působí očistně a podporuje látkovou výměnu.

To znamená, že urychlí spalování tuků. Ale nejen za tohle si grep zaslouží medaili. On totiž ty tuky spaluje, i když nic jiného neděláme, než že jej jíme. Jak snadné! Už polovina grepu dokáže odbourat tuky z pořádného oběda, který jsme si dali. Grep totiž podporuje látkovou přeměnu cukrů a tělo je tak neukládá do tuků. 

Důležité pravidlo

Spousta lidí však dělá jednu obrovskou chybu, když grep konzumuje. Vzhledem k jeho hořkosti si jej posypávají cukrem či polévají medem. Grep potom sice chutná o něco lépe, ale tukožroutský efekt rázem mizí. Navíc pak nepůsobí dobře na žaludek a může vám být pěkně špatně. V kombinaci s cukrem totiž grep v žaludku kvasí.

Přírodní lékárnička

Společně s odbouráváním tuků pečuje však grapefruit také o naše zdraví. Je bohatou studnicí vitaminů, zejména pak A, C a vitaminů skupiny B. Z minerálních látek si pak drží prvenství v obsahu fosforu, železa, vápníku a hořčíku. A taky draslíku, díky čemuž pomáhá snižovat krevní tlak.

Ale to není stále ještě všechno, co grep dokáže. Rovněž srovnává hladinu cholesterolu a dokonce částečně chrání proti vzniku cukrovky. Je faktem, že dlouhodobě zvýšené množství cukru v krvi může mít za následek propuknutí a rozvoje cukrovky. Grepy toto umí srovnávat a hlídat, aby nedocházelo k výkyvům. Díky svým účinkům taky eliminuje naše nezvladatelné chutě na sladkosti.

Grepy navíc mají schopnost snižovat v našem těle množství inzulínu a právě nižší hladina tohoto hormonu tlumí pocit hladu. Tudíž je toto ovoce skvělým spojencem v případě, že chceme zhubnout. A navíc téměř bezpracně. Stačí jeden grapefruit denně a nestačíte se divit, co se stane s vaším tělem.

Štíhlé břicho

Krom výše uvedených účinků si grepová vůně umí poradit s bolestmi hlavy. Tady však bude lepší místo čerstvého ovoce očichávat například čistý grapefruitový éterický olej. Vůně také uvolňuje nervové napětí, čistí tělo, posiluje krevní oběh a urychluje rekonvalescenci. Aby toho nebylo málo, tak usnadňuje trávení, čistí žaludek a odbourává tuky v okolí pupku. Tedy snaží se, abychom měli břicho co nejštíhlejší. A to se do plavek rozhodně hodí.

Při použití zevně na tělo pomáhá při hmyzím kousnutí, aftech, oparech, při bolestech zubů a dásní. Eliminuje plísně na nohou, bradavice i kuří oka. Obrovskou výhodou je to, že účinné látky v grepu fungují ve velmi nízkých koncentracích. Likvidují streptokoky, stafylokoky, kandidu i kožní plísně a zabraňují růstu nežádoucích bakterií.

Pro krásu

Grepová šťáva přijde vhod i naší pokožce. Při pravidelném používání bojuje aktivně proti akné i proti vráskám. Ty jemné dokonce vyhlazuje. Celkově pak pleť hydratuje, zpevňuje a zvyšuje její přirozenou ochranu. Je vlastně takovým elixírem mládí. Naše tělo udržuje štíhlé a v perfektní kondici a zevně pak pečuje o náš vzhled.

Využití v domácnosti

Pozitivními účinky grepu na náš organismus výčet nekončí. Grep se může hodit i při úklidu. Pokud se vám někde doma objevila plíseň, pak můžete grepový extrakt využít k její likvidaci. Vyčistit grepem můžeme dřevěná prkénka na krájení i jiné dřevěné nádobí. A vymačkáme-li trochu grepové šťávy do vázy s vodou, pomůže nám udržet řezané květiny dlouho čerstvé.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47