Naučte se dávkovat kosmetiku. V čem lidé dělají největší chybu?

 Ostatní 
23. června 2018 08:11 / Šárka Sokolská
  1
📷
5 fotografií v galerii
Řada lidí zbytečně plýtvá kosmetikou v domnění, že dělá dobře Shutterstock
Krémy, séra, šampony, pasty, gely. To jsou věci, které používáme prakticky každý den. Ale používáte je správně? Víte například, jaké je správné množství krému nebo šamponu?

I kosmetika má svá pravidla. Při výběru každého výrobku bychom měli dbát na to, aby byl určený pro danou potřebu naší pleti či těla, jakou má dobu expirace i na to, jaké množství bychom měli používat, aby byl výsledek co nejlepší, ale zároveň, abychom s přípravkem zase zbytečně neplýtvali. A jestli si nejste zrovna tímto krokem jisti, pomůžeme vám tomu přijít na kloub.

Mytí vlasů není o pěně

Většina lidí si při mytí vlasů myslí, že čím víc šamponu si dají a čím více pěny vytvoří, tím budou jeho vlasy lépe umyté. Jenomže je to chyba. Mytí vlasů není o množství pěny, ale o tom, jak dobře jej dokážete rozetřít do vlasů. V praxi by to mělo být tak, že dlouhovlásky by měly použít maximálně půl polévkové lžíce šamponu a krátkovlásky ještě o polovinu méně. Vlasy je nejprve potřeba vždy dobře namočit. Pak si na ně naneste šampon, přidejte trochu teplé vody a důkladně zapracujte ve vlasech. Vlasy si vždy myjte nejvíce u kořínků a pokračujte až do poloviny jejich délky, protože právě tam se usazuje nejvíce nečistot.

Krému tak akorát

Podobně jako se šamponem je to i s pleťovým krémem. Ten by měl vaši pleť jenom lehce obalit. Takže na tlusté vrstvy, které ji jenom zatíží, zapomeňte. Pleť totiž stále potřebuje pod krémem dýchat, a ne se v něm dusit. To, že jste použili dostatečné množství krému, poznáte tak, že už pár minut od aplikace byste o přípravku vůbec neměli vědět. A stejné je to i u séra či krému na oční okolí. Opravdu jej stačí použít pouhých pár kapiček a jemně vmasírovat do pokožky.

Hrášek pasty

Ohledně používání zubní pasty panují velké mýty. Pasta totiž není to, co čistí vaši ústní dutinu, ale je to kartáček a správná technika čištění, o které jsme psali zde. Pasta je už spíše takový podpůrný doplněk. Proto, až si ji budete příště nanášet na kartáček, bohatě vám postačí velikost hrášku.

Tělový krém po sprše

U tělových emulzí, krémů a olejů je to individuální. Obvykle platí, že po použití by se měl přípravek do několika málo minut vstřebat. Ideální je, pokud přípravek použijete hned po sprše, kdy je pokožka ještě lehce vlhká a vláčná, navíc mnohem rychleji přijímá výživné látky z krémů. A nepřehánějte to ani u opalovacích krémů. Tam je potřeba tenkou vrstvou pokrýt hlavně celé tělo a nevynechat žádnou část. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod