Zhubněte bez práce. Tahle rostlina vám s tím senzačně pomůže

 Krása 
23. června 2018 09:22 / Martina Langová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hoodia gordonii je snem každého, kdo touží být štíhlý Pixabay
Jíst a netloustnout je snad snem většiny žen. Vlastně i mužů, protože postavu dnes řeší každý. Jestli chcete znát tajemství štíhlé postavy, jsou další řádky určené právě vám.

V poušti Kalahari na jihozápadě Afriky roste úžasná šťavnatá kaktusovitá rostlina Hoodia gordonii (křovácky ghaap). Na výšku má asi půl metru a rozhodně nejde přehlédnout. Má chlupatý stonek plný trnů a její květy jsou nádherně fialové až lososové. Domorodci znají její účinky už odnepaměti. A možná, že kdybychom ty účinky znali také, nepotýkali bychom se dnes s epidemií obezity.

Afričtí domorodci zjistili, že jim hoodia dělá dobře. Jakmile měli nějaký zdravotní problém, běželi si utrhnout kus její lodyhy a tu pak po kouskách žvýkali. Pomáhala jim při bolestech břicha, zažívacích obtížích i křečích. Postupem času se pak zjistilo, že toho tahle rostlina umí mnohem víc. Léčí hemoroidy, vysoký krevní tlak, cukrovku i tuberkulózu. Ovšem faktem je, že pro energii a hubnutí je naprostým číslem jedna.

Už afričtí domorodci vypozorovali, že po žvýkání hoodie dokázali bez jediného zasstavení uštvat pouštní antilopu až k úplnému vyčerpání, aniž by sami jevili známky jakékoliv únavy. Rostlina jim dodala neskutečné množství energie, dokázala zahnat hlad i žízeň a poskytla jim unikátní odolnost. Úplnou náhodou si toho všimli jihoafričtí vojáci při potlačování národně osvobozeneckého boje v Nambii. Vypozorovali, že jejich stopaři z kmene San vydrželi celý den bez jídla, jen žvýkají kousky nějaké rostliny. A to byl začátek výzkumu této jedinečné rostliny.

Pod lupou vědců

Velice brzy se rostlina dostala do rukou jihoafrických vědců, kteří se jí naplno věnovali a zkoumali ji. Až po mnoha desítkách let se jim podařilo izolovat z hoodie účinnou látku, kterou označili jako P-57. Zjistili, že tato látka prokazatelně potlačuje chuť k jídlu a snižuje rychlost absorpce potravy v našem těle. Funguje to naprosto jednoduše – centrum v mozku dostane informaci o stavu sytosti a my pak nemáme hlad. V podstatě tento proces napodobuje působení glukózy na nervové buňky mozku.

Snadné hubnutí

Účinky rostliny se začaly zkoumat ještě více a zjistilo se, že byl objeven naprosto dokonalý zázrak na hubnutí. Hoodia se prodávala na černém trhu za naprosto astronomické částky. A zatímco kmen Sanů se ke všem rostlinám choval jako k posvátným, sběrači, kteří ji prodávali, ji v místě jejího přirozeného růstu vytrhávali hlava nehlava. Velmi brzy tedy rostliny z okrajové části pouště téměř zmizely. Došlo to tak daleko, že dnes je hoodia gordonii v přírodě chráněná, takže pro komerční účely se pěstuje na rozsáhlých plantážích. S hubnutím vám, kromě hoodie, může pomoci i metoda breadness.

Nasycený mozek

Boj s obezitou je v dnešním světě stále na prvním místě v žebříčku řešených zdravotních obtíží. Máme hodně jídla, žádný nedostatek a cpeme se jako o závod. Neposloucháme tělo, které nám říká, že už máme dost. Po řádné večeři si dáme ještě dezert a zapijeme to pořádně proslazenou limonádou. Neumíme jíst do polosyta. Přestali jsme žít v souladu nejen s přírodou, ale i s naším vlastním tělem. Hoodia může být jakousi berličkou, která nám pomůže zbavit se nadbytečných tukových polštářů, pokud o to tedy opravdu stojíme.

Cpát se za každou cenu a potom si dávat rostliny na hubnutí asi moc cenu nemá. Ale pokud se rozhodnete, že se svou postavou opravdu chcete něco udělat, tato rostlina vám může pomoci. A povede se vám to – i bez většího fyzického úsilí.  Dobrou zprávou je jistě i to, že izolovaný extrakt z hoodie nemá žádné vedlejší ani škodlivé účinky. Hubnoucím se doporučuje zařadit rostlinu do jídelníčku v případě, že jsou opravdu rozhodnuti zhubnout, budou poslouchat své tělo a nepřejídat se. S tím posledním vám hoodie moc ráda pomůže. Taky zažene hlad, chuť na sladké a nebudete mít ani tendence jíst v noci. Zbytek už ale musíte zvládnout sami.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008