Nevylévejte víno, které jste nedopili. Můžete ho ještě nevšedně využít

 Ostatní 
15. srpna 2018 14:56 / Jan Novák
  1
📷
4 fotografie v galerii
Otevřenou lahev dlouho neskladujte, víno dejte do mrazáku Shutterstock
V budoucnu už nebude muset kvůli jednomu jídlu otevírat celou láhev vína. Praktický tip, který popisuje náš článek, oceníte především tehdy, pokud s vínem nevaříte často.

Co se zbytkem vína v lahvi?

Otevřeli jste lahev slušného vína, ale ne a ne ji dopít. Anebo naopak, potřebovali jste podlít jídlo dvěma deci vína a teď nevíte, co si počít se zbytkem lahve. Pokud není ve vašich silách víno hned dopít, určitě ho dlouho neskladujte. Rozhodně ho ale ani nevylévejte. Připravte si sáčky na led a dejte se do práce.

Víno nalejte do formiček nebo sáčků na led. Dejte ho do mrazáku, kde počká na svou chvíli. Takto zmrazené víno můžete použít hned několika způsoby.

Kostky ochladí váš pohár vína

Mrazené kostky vína ochladí váš další pohár vína, který jste nestihli vychladit. Ideální ale samozřejmě je, když jde o stejnou značku a odrůdu vína. Pokud nejste zrovna labužník, nebude vám vadit, když jedna či dvě kostky vína budou trochu jiné.

Ledové vínové kostky můžete také použít v kuchyni na podlévání. Nemusíte je ani rozmrazovat.

Bílým vínem podlijte rizoto, jídla z kuřecího, králičího či krůtího masa. K červenému masu a ke guláši se zase hodí víno červené. Nezapomeňte ale, že z vína se musí odpařit alkohol, který by v jídle neměl být cítit. Jak se vyznat v široké nabídce prodávaných vín a vyhnout se nekvalitním patokům? Více čtěte zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47