Vyhazujete slupky od cibule do koše? Odteď už nebudete

 Zdraví 
20. září 2018 09:44 / Monika Thomsonová
  11
📷
5 fotografií v galerii
Slupky z cibule a jejich zázračné účinky Depositphotos
O tom, že je cibule zdravá a prospěšná pro naše zdraví, víme asi všichni. Ale co slupky z cibule? Mají také nějaké účinky, o kterých se tak často nemluví? I u vás vždy končí v koši? Tak čtěte dál, protože od nynějška je téměř jistě začnete využívat.

Léčivé účinky slupek z cibule jsou sice známy již mnoho let (zejména v lidovém léčitelství), ale zná je jen málokdo, což je velká škoda. Slupky totiž obsahují množství vitamínů a minerálů, které mají příznivé účinky na náš organismus. Jak je tedy využít?

Odvar z cibulových slupek

Kdo by neznal jednoduchý trik na zdobení velikonočních vajíček. Slupky z cibule působí jako přírodní barvivo, které se dokonce používá i při batikování či zdobení oděvů. Nicméně, to není ani zdaleka všechno. Putují u vás slupky z česneku rovnou do koše? Chyba. Přečtěte si náš další článek a vyhazování slupek se stane minulostí.

Například odvar z cibulových slupek je skvělým přírodním lékem na posílení imunity. Stejně si poradí i při akutním zánětu průdušek či při nepříjemném kašli. Stačí si z odvaru připravit obklady, které se přikládají na problémové oblasti, zejména hrudník, po dobu 30 minut alespoň 3krát denně.

Zánět močových cest

Nejstarší trik našich babiček uvádí brusinky jako nejlepší přírodní lék při problémech s močovými cestami. Nicméně, my známe další. Pokud vás často trápí záněty močových cest nebo pociťujete problémy s ledvinami, udělejte si domácí lék. Zalijte slupky z 1 cibule dvěma šálky vody a nechte vařit 45 minut. Následně konzumujte 1 lžíci 3krát denně. O tom, jak nevědomky škodíme ledvinám, jsme psali před časem.

Cibulové napařování

Blíží období, které pořádně prověří náš imunitní systém. Časté střídání počasí, chladná rána a teplá odpoledne a náš imunitní systém začne skřípat. Pokud vás skolí chřipka nebo nachlazení, zkuste cibulové napařování. Stačí, když přidáte do vody cibulové slupky, přivedete do mírného varu a začnete inhalovat výpary po dobu alespoň 5 minut. Opakovat můžete podle potřeby. Nejlepší je přehodit si přes hlavu ručník, aby pára neunikala. Nosní sliznice se úžasně uvolní a vám se začne lépe dýchat. Navíc tak zkrátíte dobu léčby nachlazení.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47