Bezva trik s citronem. Proč ho máte dávat před použitím do mikrovlnné trouby?

 Ostatní 
17. října 2018 11:18 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Získat citronovou šťávu je poněkud pracné Shutterstock
Citrony jsou bohaté na vitamin C, a proto je v tomto podzimním období určitě zařaďte do svého jídelníčku. Proč se ale doporučuje dávat citron před použitím do mikrovlnky? Čtěte a dozvíte se více.

Od dresinků až po limonády. Citrony jsou jedny z nejvšestrannějších citrusových plodů vůbec. Ale vymačkat z nich dostatek šťávy, kterou z těchto plodů používáme nejčastěji, může být někdy dost pracné a nejen že se pořádně nadřete, ale spotřebujete několik citronů. A jak tedy docílit toho, abychom měli šťávy co nejvíce? Pomůže nám mikrovlnná trouba!

Vysušený citron

Citrony jsou naším každodenním pomocníkem, ale ruku na srdce, někdy nás může pořádně překvapit cena citronů v obchodě. Doma pak navíc zjistíme, že i když plod v obchodě vypadal nádherně, nemá téměř žádnou šťávu. Totéž se vám může stát, pokud necháte citron v lednici příliš dlouho, nebo v ní uskladníte přebytečnou polovinu ovoce, kterou jste nespotřebovali. S tím je teď konec. Poradíme vám, jak citron využijete na maximum.

Odpověď je teplo

Jak tedy docílit, abychom citrónu navrátili šťavnatost, případně z něj vytlačili co nejvíce šťávy? Odpovědí je teplo. Než citron rozkrojíte, několikrát s ním dlaní přitisknutou na povrch citronu přejděte po tvrdém povrchu, například kuchyňské lince nebo krájecí desce. Již po tomto jednoduchém kroku vymačkáte daleko více šťávy, než předtím. Pijete vodu s citronem na lačno? V našem jiném článku si přečtěte, zda je to vůbec zdravé.

A nyní přichází další trik. Citron vložte do mikrovlnné trouby na 15-20 sekund. Zahřátím ovoce dosáhnete změkčení jeho vnitřku, což vám umožní získat co nejvíce šťávy. Pokud vypadá citron napohled bídně, klidně ho nechte v mikrovlnce o 5 sekund déle. Poté citron rozkrojte a použijte ho tak, jak jste zamýšleli.

Garantujeme vám, že jste z něj právě vytlačili úplné maximum! Jen nezapomeňte nechat citron vychladnout alespoň minutu předtím, než jej začnete krájet.

Vysušený citrón už odteď nebude váš problém. Stejný trik můžete samozřejmě použít i na jiné citrusy. Fígl s mikrovlnkou vám ušetří čas i peníze. O tom, jak citron působí na náš organismus, jsme psali před časem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47