Chcete vypadat skvěle, ale nebaví vás běhat pořád ke kadeřníkovi? Nechte si udělat techniku balayage

 Móda 
20. října 2018 14:30 / Šárka Sokolská
  3
📷
6 fotografií v galerii
Tato technika barvení dodá vlasům objem i proměnlivou barvu Shutterstock
Chcete být IN, ale nebaví vás co šest týdnů navštěvovat kadeřníka? Zajděte si do salonu na balayage. Je to způsob, jak zesvětlit vlasy, nezničit je a vypadat přitom přirozeně.

Vlasy, které vypadají neskutečně přirozeně, mají objem a některé pramínky vypadají, jako by pluly ve vlasech. Přesně to dokáže technika balayage, která se na výsluní drží už několik let. Jak tato technika vypadá, kde se vzala a co dokáže?

Francouzský šarm

Kde jinde by se tato technika mohla zrodit než ve Francii. Sloveso balayaer znamená zametat a odkazuje na pohyb, který kadeřník vykonává štětečkem s barvou na jednotlivých pramenech tak, aby vytvořil proužky bez ostrých hranic, které prolínají záplavou vlasů. Podstatou balayage je zesvětlit proužky nebo partie vlasů tak, aby výsledek působil přirozeně, ale navíc i nadýchaně a opticky zvětšil objem vlasů.

Není to melír

Balayage a melír mají společné jenom to, že se na obě techniky používají produkty k tónování vlasů. Ale zatímco melír se tvoří pomocí alobalových plátů, ve kterých barva působí na přesně oddělené prameny vlasů, balayage funguje jinak. Kadeřník má v ruce štětec namočený v barvě a v závislosti na střihu účesu či vlnění vlasů pak „kreslí“ jednotlivé proužky. Ty pak mohou mít po své délce odlišnou šířku i intenzitu nánosu barvy. Výsledkem jsou pak skutečně pruhy, které „plují“ ve vlasech.  

Na krátké i dlouhé

Co například zlaté blond pramínky v čokoládově hnědých vlasech? Nebo podmanivé bordeaux akcenty v inkoustově černých vlasech? Balayage metoda umožňuje jakoukoliv barevnou kombinaci. A stejně tak se hodí prakticky pro kterýkoliv účes. Mohou ji mít nositelky zubatého pixie střihu i mikáda nebo vlnitých vlasů. Nicméně, nejvýraznějších efektů se dosahuje u XL účesů, protože čím delší hříva, tím kreativněji se mohou pramínky umístit. A navíc, pohyb v dlouhých rozpuštěných vlasech udělá vzájemnou hru barev ještě živější.

Z tmavé na blond

Balayage je vhodnou volbou pro ty, co chtějí učinit pozvolný přechod na zcela jinou barvu vlasů. Nebo naopak chtějí nechat barvu odrůst a potřebují těmito proužky narušit linii odrostu a vytvořit efekt „doztracena“. Metoda dokáže přirozeně zesvětlit i velmi tmavé vlasy tak, že budete působit jako blondýna, ovšem nenásilně. Je dobrou volbou pro „lenochy“ a ty, kteří nechtějí neustále dobarvovat odrosty. Samozřejmě, že je potřeba se o barvené vlasy dobře starat. O nejčastějších chybách v péči o vlasy jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve