Dochází vám líčidla? I poloprázdné produkty lze ještě dobře využít

 Krása 
19. listopadu 2018 13:55 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dosluhující kosmetika může ještě skvěle posloužit YouTube
Někdy si toho ani nevšimnete a rtěnka, řasenka nebo make-up je takřka na dně a vy řešíte, jak s posledním zbytkem kosmetických přípravků naložit. Naučte se využít přípravky opravdu na maximum, poradíme vám, jak na to.

Kosmetické přípravky nejsou zrovna nejlevnější, takže určitě každá žena přivítá možnost využít je doslova do posledního zbytečku. Někdy totiž stačí úplná maličkost a polovyschlý produkt můžete znovu oživit. Kromě toho, že ušetříte peníze, nebudete se muset svého oblíbeného kosmetického přípravku zbavovat tak rychle.

Make-up či bronzer

Pokud už váš make-up či bronzer pomalu a jistě dosluhuje, existuje návod, jak ještě jeho službu o něco prodloužit. Přidejte k make-upu trochu hydratačního krému nebo tělového mléka, pořádně flakon protřepte a můžete aplikovat na pleť. I bronzující pudr můžete zkombinovat s krémem a vytvořit si tak svůj vlastní tónovaný krém.

Ze zbytku make-upu si můžete doma vytvořit i vlastní BB krém. Stačí do flakonu se zbytkem make-upu dát trochu vašeho oblíbeného denního krému, trochu podkladové báze a můžete přidat i trochu rozjasňovače, ideálně krémové konzistence. Vše důkladně promíchejte.

Co se zbytkem rtěnky

Pokud už vaše rtěnka je zcela na dně a namalovat si tyčinkou rty je nemožné, neznamená to, že se už vaší oblíbenou rtěnkou nikdy nenalíčíte. Stačí si vzít k ruce vatovou tyčinku, která je užší než vaše prsty, a zbytky rtěnky doslova vyškrábat a na rty nanést. Zbytky rtěnky lze využít i místo tvářenky - jednoduše zbytky rtěnky jemně naťukejte na líčka a rozetřete do ztracena.

Ze zbytků rtěnky můžete připravit i domácí lesk na rty. Do čisté nádobky si dejte čistou vazelínu a do ní pak vmíchejte zbytky rtěnky.

Zbytky matných očních stínů

Pokud máte poslední zbytky hnědých, černých či světlých matných očních stínů, můžete je proměnit ve stíny na obočí. Nejprve si nachystejte čistou nádobku, kterou naplníte jelením lojem. Jednoduše ho do krabičky naškrábejte a pak malou špachtličkou do hladka vymíchejte. Nakonec přidejte matné oční stíny. Výhodou tohoto domácího vosku na obočí je, že si ho můžete umíchat přesně podle barvy vašeho obočí. Na obočí nanášejte přípravek jemným kosmetickým štětcem.

Třpytivé stíny proměníte v rozjasňovač

Pokud máte doma zbytky bílých třpytivých očních stínů, můžete z nich vyrobit rozjasňovač. Do čisté krabičky si dejte čistou kosmetickou vazelínu a přidejte zbytky bílých třpytivých stínů. Dobře promíchejte a máte hotovo. O tom, jak rozjasňovač správně aplikovat, jsme psali zde.

Došel vám holicí gel? Pomůže kondicionér!

Chystáte se na důležitou schůzku, chcete si perfektně oholit nohy a zjistíte, že vám došel holicí gel? Žádný problém, lze jej nahradit kondicionérem. Žiletka bude po vrstvě kondicionéru skvěle klouzat a nohy tak oholíte opravdu do hladka.

Vyschlá řasenka

I vyschlou řasenku můžete ještě dostat do kondice. Nědy pomůže, když řasenku vložíte na pár minut do horké lázně. Ujistěte se ale, že ji máte perfektně uzavřenou. Můžete ale vyzkoušet i oživení maskary pomocí denního krému. Stačí jej nanést na kartáček a ten pak dát zpět do řasenky. Otřením krému o vnitřní stěny se zaschlá řasenka opět probudí k životu. Další trik spočívá v tom, že do řasenky nakapete trochu očních kapek a kartáčkem dobře promícháte.

Kartáček z řasenky

Pokud už vaše řasenka definitivně dosloužila, uschovejte si alespoň kartáček. Když ho dáte vyprat v myčce, bude perfektně čistý. Použít ho pak můžete k úpravě obočí, rozčesávání řas nebo k uhlazení rozčepýřených vlásků u linie čela.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod