Malé děti a deodorant: Odkdy je to vhodné ho používat?

 Děti 
21. dubna 2019 11:07 / Šárka Sokolská
  2
📷
4 fotografie v galerii
Některé děti používají deodorant už na prvním stupni Depositphotos
Současný svět je hrozně rychlý. A zrychluje se i dospívání dětí. Není tedy nic neobvyklého, když už dívka, která je stále na prvním stupni, přijde za maminkou s tím, že chce koupit deodorant. Potřebuje ho však skutečně?

Používat deodorant chtějí čím dál mladší děti. Odkdy je to však vhodné a existuje nějaká hranice?

Berte své dítě vážně

Dřív, než své dítko odbydete s tím, že je ještě na takové věci malé, nejprve si s dcerou promluvte. Může se totiž skutečně stát, že její hormony se probudily o něco dříve a dívka skutečně začíná být "cítit". Dost možná, že se chce jenom před spolužačkami prostě vytáhnout.

Dva druhy potu

Věková hranice používání deodorantů je velmi individuální. Člověk totiž vylučuje dvojí pot. Ten první druh je vylučovaný pomocí ekrinních žláz. Ty jsou rozesety po celém těle a produkují bezbarvou tekutinu, která je bez zápachu. Ve druhém případě jde o apokrinní žlázy, jejichž pot je o něco hutnější a pro bakterie způsobující následný zápach mnohem lákavější. Tento typ žláz se probouzí u dětí právěž až v době puberty. A ta začíná u každého jinak. Některé děti dospívají už i v deseti letech. Takže pokud má vaše dcera nebo syn podřezení, že je cítit potem, určitě to nepodceňujte. 

Deodoratny pro děti

Na trhu se dá koupit celá řada deodorantů, a to dokonce i pro děti. Bývají velmi jemné, citlivé k pokožce, bez obsahu parfemovaných složek, bez obsahu alkoholu. Takže, pokud půjdete s dítětem kupovat první deodorant, ptejte se rovnou na tento typ. Pak sledujte obal, zda neobsahuje hliníkové soli, které nejsou vhodné ani pro dospělé. Raději vyberte takové, které obsahují soli minerální. A nebo jim jeden vyrobte doma. Je čistě přírodní a recept je velmi jednoduchý

Nadměrné pocení není v pořádku

To, že se vaše dítě začíná potit už v deseti letech, není nic neobvyklého. To, co by vás však mělo varovat, je skutečnost, pokud se dítě potí nadměrně. V tomto případě je potřeba navštívit pediatra, aby zjistil, zda je vše v pořádku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod