Koupili jste boty, co vás tlačí? Pár triků pomůže, aby se v nich dalo chodit

 Ostatní 
19. června 2019 07:53 / Jana Jančová
  4
📷
4 fotografie v galerii
Malé boty dokážou pořádně potrápit Shutterstock
Byly drahé a jsou poslední výstřelek módy. Jenomže nebyly ve vaší velikosti, a tak jste doufali, že se vám roztáhnou. To se ovšem nestalo a vy teď máte otlačené prsty a na chodidlech plno puchýřů. Co se s tím dá dělat?

Malé boty dokážou pořádně potrápit, když je v nich každý krok doslova nesnesitelný. Existuje však pár rad, jak lze docílit toho, aby se vaše krásné nové boty roztáhly a vy jste přece jen z nich měli velkou radost.

Tlusté ponožky a fén

Oblečte si tlusté ponožky na nohy. V ponožkách obujte boty které chcete roztáhnout a nahřívejte fénem 20 minut. Bude vám sice chvíli horko, ale výsledek za to bude stát a vy nebudete muset snášet bolet při každém kroku.

Pomůže i vlhký papír

Vlhký papír skrčte a natlačte jej do bot, které chcete povolit. Papír v nich nechejte do doby, než vám vyschnou. V tomto případě se osvědčil novinový papír.

Zmrzlé sáčky s vodou

Postačí vám dva uzavíratelné sáčky. Naplňte je vodou, dejte je do bot, co vás tak tlačí, a boty se sáčky dejte do mrazáku. Až voda zmrzne, vytáhněte boty a po 20 minutách sáčky se zmrzlou vodou odstraňte. Uvidíte, jaké zázraky váš mrazák s malými botami dokázal!

Ricinový olej pomůže

Natřete ricinovým olejem vaše kožené boty, které vás tlačí, a nechte působit. Olej pak dobře rozetřete, aby se na botách neudělaly mapy.

Malý trik se svíčkou

Další trik, jak lze roztáhnout malé boty, je i ve svíčkách a hlavně parafínu, který obsahují. Pomocí svíček vnitřek boty navoskujte. Navoskované boty nechte přes noc na balkoně. Pak je důkladně omyjte. (Dále čtěte: Puchýře dokáží hodně znepříjemnit život. Je lepší je propíchnout nebo ne?).

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod