Trpíte na akné? Možná za to může potravinová alergie

 Zdraví 
21. září 2019 11:56 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pokud nic nezabírá, měli byste přehodnotit jídelníček Depositphotos
Alergie na jídlo se nemusí nutně projevovat pouze bolestí břicha či střevními potížemi. To, zda vašemu tělu něco nesvědčí, poznáte pouhým pohledem do zrcadla. Stačí se podívat na svou pleť.

Alergií na různé druhy potravin neustále přibývá. Teď ji má až osm procent kojenců, čtyři procenta dětí a tři procenta dospělých. Pokud sníte určitý druh potravin, které vaše tělo odmítá, organismus se začne bránit, a to se projeví alergickou reakcí. A ne vždy se může jednat o bolest břicha nebo kopřivku. Nezřídka za ní stojí i obyčejné akné. Takže pokud vám na akné nic nezabírá, zamyslete se nejdříve nad svým jídelníčkem. Třeba zrovna vaše tělo trpí nějakou potravinovou alergií a snaží se to dát na vědomí problémy vytvářející se na pokožce.

Hormonální nerovnováha

Pokud máte tváře hladké, můžete si být jistí, že je vaše strava vyvážená. Pupínky v oblastech čela nebo brady už mohou značit problémy s jídlem a zvlášť. Mazové žlázy vyskytující se v těchto oblastech totiž intenzivně reagují na výkyvy v hormonech, což může být ovlivněno i stravou. Mezi nejagresivnější dráždiče pokožky patří zejména tři výrobky. 

Mléko

Mléčné výrobky jsou pro tělo velmi důležité. Dodávají mu výživné proteiny, které jsou potřebné pro pevnost a kvalitu kostí. Jenomže někteří lidé mají na mléko alergii, jelikož  jejich tělo nedokáže zpracovat laktózu. Příznaky mohou být různé, včetně kožních problémů a akné. Jestli tedy máte podezření, že vám mléko neprospívá, zkuste jej vysadit a nahraďte jej například mandlovým mlékem nebo potravinami, které jsou rostlinného původu.

Lepek

Lidí, kteří trpí alergií na lepek, stále více přibývá. Při jeho konzumaci mají alergici nejenom problémy s trávením, což může vést ke vzniku nejrůznějších zánětů, ale také se u těchto osob dají pozorovat problémy s akné.

Pozor na cukr

Cukr způsobuje nejenom obezitu, ale také různá kožní onemocnění. Přijímáním cukru v nápojích či potravinách si razantně zvyšujete hladinu cukru krvi. Aby si tělo dokázalo s tímto přílivem energie poradit, začne vytvářet inzulín. A právě díky němu se tvoří akné. To neznamená, že byste se měli sacharidům vyhnout úplně. Vašemu tělu by to rozhodně neprospělo a mohly by se objevit i další zdravotní problémy. Jaké? A co tedy konzumovat?  Více na toto téma jsme psali zde

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47