I gumička do vlasů může zdraví nebezpečná

 Zdraví 
21. září 2019 16:35 / Blanka Štiková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Gumička je dokonalým prostředím pro bakterie Pixabay
Pro každou ženu je gumička spolehlivým pomocníkem pro stažení jejich dlouhých vlasů. S culíkem si lépe užijete sportování a zároveň v něm můžete vyrazit i do města.

Ale je dobré pamatovat, že právě gumička je zároveň i dokonalým prostředím pro bakterie, může tak tedy ohrozit vaše zdraví.

Riziko číhá všude

Také ji máte neustále u sebe? Dáváte si ji do vlasů, pak si ji dáte na zápěstí, pak zase na stůl a zase do vlasů? Někdy se i třeba stane, že spadne na zem a vy ji seberete a zase ji dáte do vlasů...? Pak zpozorněte.

Častou manipulací a odkládáním gumičky kamkoli se tato praktická vychytávka snadno stává zdrojem nečistot a je tak skvělým prostředím pro bakterie, uvádí to server Allure.

Mít gumičku na zápěstí může být problém

Gumičku je ale také dobré brát jako s předmět, který na sobě může mít větší množství bakterií a tomu přizpůsobit zacházení s ní. Velkým zdravotním problémem pak dokonce může být gumička neustále umístěná na zápěstí, a to zejména, pokud s gumičkou na ruce i spíte. Proč?

Může to totiž způsobit kožní ekzémy, ale i poruchy krevního oběhu, pokud by byla gumička těsnější. V případě červeného otlačení na vašem zápěstí zpozorněte a oblíbenou pomůcku ihned sundejte.

Jak udržovat gumičky?

Infekce z gumiček do vlasů jsou méně časté, ale i tak je vhodné tyto předměty jednou za čas očistit nebo zahodit. Gumičku čas od času umyjte antibakteriálním mýdlem nebo ji zkrátka vyměňte za novou, radí jedna z dermatoložek. Proti bakteriím také pomáhá dodržování správné hygieny rukou. Dále čtěte: Měli jste klíště? Zjistěte, zda vás nakazilo a zda vám hrozí nebezpečí.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47