Dvojitou bradu nezpůsobuje pouze nadváha. Proč vzniká a jak se jí zbavit?

 Zdraví 
23. září 2019 11:05 / Eva Vogelová
  2
📷
4 fotografie v galerii
Podbradek nevypadá dobře  Depositphotos
Dvojitou bradu si patrně nikdo nepřeje. Nevytváří se pouze lidem, kteří mají nadváhu. Trápí široké spektrum lidí napříč věkem. Zjistěte, co ji kromě nadváhy způsobuje a jak s ní můžete bojovat.

Nejčastější příčinou podbradku je sice několik kilo navíc, ale může vzniknout i z jiných příčin. Veliký vliv na něj má i věk. Se stárnutím dochází k úbytku kolagenních vláken a kůže se z brady svěsí. Dalším důvodem vytvoření podbradku jsou genetické dispozice. Ty totiž mohou do značné míry ovlivnit tvar brady. V ojedinělých případe může za podbradek špatné držení těla, během kterého se mohou oslabit svaly na krku.

Pokud je váš podbradek způsobený nadváhou, musíte změnit svůj životní styl

S nabíráním kil se vám zvětšuje i vaše dvojitá brada? V tom případě je jasné, že ji způsobuje přibírání. Pokud se podbradku nechcete zbavit za pomocí chirurga, nezbývá vám nic jiného, než začít hubnout.

Nebude to jednoduché, ale pokud vám dvojitá brada opravdu vadí, musíte změnit svůj životní styl. Začněte si počítat kalorie a jezte zdravě. K tomu přidejte každodenní pohyb a postupně uvidíte, jak vám váha klesá dolů a podbradek pomalu mizí.

Cvičte bradu

Kromě redukce váhy byste se měli naučit několik cviků na bradu. Vyslovujte několikrát za sebou písmena O a X. Během toho roztáhněte ústa, co nejvíce vám to půjde. Další cvik spočívá v tom, že budete jazykem tlačit na spodní patro a po dobu dvaceti sekund zvyšujte tlak.

Během cvičení ucítíte, jak vám pracuje brada. Tyto cviky opakujte několikrát denně, posílíte si tím svaly na krku a brada se postupně trochu zmenší.

Spěte na nízkém polštáři

Spíte rádi na vysokém polštáři? Pokud vás trápí vaše dvojitá brada, děláte chybu. Když ležíte na polštáři na zádech, máte stlačovanou bradu několik hodin. Tímto způsobem si rolujete kůži na krku a vytváříte si tak podbradek sami a zbytečně.

Dejte šanci nízkému polštáři. Po čase si na něj zvyknete a vaše brada už nebude trpět a vy také ne. Pokud vám nízký polštář opravdu nebude vyhovovat, než se k vysokému vrátíte, vyzkoušejte ještě spát úplně bez něj. Dále čtěte: Trápí vás kulatá záda? Zkuste cviky, které jim mohou pomoct.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve