Tipy, jak zamaskovat unavenou pleť make-upem

 Krása 
14. listopadu 2019 10:02 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kruhy pod očima zamaskujete korektorem  Depositphotos
Špatně jste se vyspaly? Vstaly jste z postele, koukly na sebe do zrcadla a zjistily, že na vás jde únava opravdu vidět? Nemusíte se pohledu do zrcadla děsit, protože únavu ve tváři lze poměrně snadno zamaskovat. Zjistěte, jak na to.

Nepochybně máte občas dny, kdybyste nejraději zalezly pod peřinu a spaly. Únava v podzimním období trápí opravdu hodně jedinců. Možná jen neustále někam spěcháte a neuděláte si čas na odpočinek, což se může dost negativně odrazit i ve vašem obličeji. Pokud chcete, aby na vás únava ve tváři nebyla vidět, zamaskujte ji make-upem. Zároveň si však slibte, že příště si namísto maskování obličeje skutečně odpočinete. 

Zbavte se kruhů pod očima

Na obličeji si nejvíce lidé všímají očí. Pokud pod nimi máte výrazné kruhy, nemohou je přehlédnout. Tmavé kruhy pod očima o vás ostatním napoví, že prožíváte špatný den. Pořiďte krém na unavené oči, který si můžete mazat i ve chvíli, kdy pod nimi máte nanesený make-up.

Na překrytí tmavých kruhů budete potřebovat kvalitní korektor. Pomoci by vám měl tuhý korektor v barvě, která je o odstín světlejší, než make-up, který si plánujete nanést. Pokud bude oblast kolem očí světlejší, budete vypadat svěží. Tmavý korektor způsobí opak, kruhy po očima ještě zvýrazní.

Praktický korektor, se kterým se vám bude dobře manipulovat, má tvar podobný tužce. Poté, co jste na oční okolí nanesly korektor, vetřete do pokožky jednotící make-up. Tmavé kruhy by měly být v tuto chvíli z velké části zakryty.

Rozjasněte si obličej

Zamaskovat kruhy pod očima nestačí, musíte obličej ještě rozzářit, abyste nevypadaly unaveně. Kápněte si do make-upu jednu kapku tekutého rozjasňovače a naneste si ho na pleť. Kromě rozjasňoveče můžete rozzářit svůj obličej s pomocí bronzerů. Nemusíte se bát ani těch s jemnými třpytkami. Měly byste je však nanášet opatrně, aby váš make-up vypadal přirozeně.

Sáhněte po světlých barvách

Pokud vaše pleť vypadá unaveně, pro tentokrát nevolte tmavé barvy. Vyberte si světlé až středně světlé oční stíny. Totéž platí u rtěnky a tmavých gelů či tužek na obočí. Tmavé barvy jen zvýrazní vaši celkovou únavu. V tuto chvíli s pleťovými odstíny rozhodně nic nezkazíte a nezapomeňte na růžovou tvářenku. Ráno spěcháte a nemáte na líčení moc času? Inspirujte se, jak se na namalovat za pár minut.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve